Vés al contingut

Compres "on-line"/Acceptació del comerç electrònic

Els consumidors han acceptat el negoci de comerç electrònic més lentament del que esperaven els seus promotors. Fins i tot en categories de producte aptes per al comerç electrònic, la compra electrònica s'ha desenvolupat lentament. Moltes raons es poden esgrimir per a aquesta lenta implantació, com per exemple:

  • La preocupació sobre la seguretat: molta gent no utilitzarà les targetes de crèdit a internet a causa de la seva preocupació sobre un possible robatori o frau.
  • La falta de gratificació instantània en la compra “on-line” exceptuant en les compres de bens digitals4 (p.e. descarregar una cançó): molta recompensa obtinguda pel consumidor en la compra resideixen en la gratificació instantània que suposa la utilització del producte. Aquesta recompensa no existeix quan la compra triga a arribar dies o mesos.
  • El problema de l'accés a la web, particularment per a llars pobres o països subdesenvolupats: les taxes baixes de penetració d'internet en alguns sectors redueix el potencial del comerç electrònic.

L’aspecte social de la compra: algunes persones els agrada parlar sobre el gènere amb els dependents o acompanyants. Aquesta recompensa social de la teràpia comercial no existeix en la mateixa dimensió en les compres a través de la xarxa.