Blender 3D: novell a professional/Sistema de finestres Blender

Anem allà, obre Blender si encara no ho has fet. Veuràs immediatament dues divisions (en realitat hi ha tres, però ho veurem més avant).

3D Viewport[modifica]

3D Viewport

La divisió superior és la corresponent a la finestra del 3D Viewport(Visor 3D). Ens permet veure i manipular els objectes 3D en les nostres escenes tridimensionals. Les línies de la reixeta o quadrícula estan en unitats Blender (Blender Units), però quant mesura una Unitat Blender? Pot ser alló que vulguis, una polzada o un centímetre o una iarda o un quilòmetre. Pots seleccionar l'escala.

Buttons Window[modifica]

Buttons Window

La divisió inferior és coneguda com la Buttons Window (Finestra de botons). Aquesta finestra serveix per a realitzar operacions amb les teves malles, cambres, llums i molt més

Canviant la grandària de les finestres[modifica]

Si no veus els botons com estan dalt, pressiona el Word panel (panell de paraula) i desplaca'l fins a scene (scene), després render. F10 també et portara a aquesta vista.

Manté el ratolí sobre el borde entre dues finestres, i el cursor canviarà a unes fletxes cap amunt i baix (o una mà en Mac VOS X). Polsa el LMB i arrossega'l. Pots canviar la grandària fent açò.

També pots pressionar en una finestra i després pressionar CTRL+UP o CTRL+DOWN per a minimitzar les altres finestres a només barres de eines (toolbars), i repetir-ho per a tornar les coses com estaven.


User Preferences Window[modifica]

User Preferences Window

La tercera divisió, User Preferences Window (Preferències de l'Usuari), està oculta, perquè la majoria del temps no la necessitaràs. Actualment està minimitzada al punt que no la pots veure. Per a accedir a ella, desplaça el ratolí cap a l'extrem superior del 3D Viewport fins que vegis que el punter canvia a les familiars fletxes de dalt/baix. Llavors simplement clica LMB i arrossega cap avall. Veuràs moltes configuracions de Blender ocultes allí. Per ara, només tanca-les; no les necessitarem.