Ajuda:Pàgines de discussió

Una pàgina de discussió és una pàgina especial de la Viquillibres, que es fa servir per parlar de la pàgina associada. Per veure la pàgina de discussió de qualsevol article, cliqueu a l'enllaç corresponent, normalment a la segona pestanya de la part superior de la pantalla (això pot canviar segons les vostres preferències).


L'objectiu de les pàgines de discussió és facilitar l'intercanvi d'opinions entre els col·laboradors, amb l'objectiu de millorar els llibres o el funcionament de Viquillibres en general. Per tant, hi són pertinents qüestions, crítiques, comentaris, propostes, etc.

Discussió dels articles[modifica]

Les pàgines de discussió no s'haurien d'utilitzar per discussions ideològiques. Si us plau, utilitzeu-les per discutir sobre el contingut tècnic dels articles.

Òbviament, les pàgines de discussió no es poden utilitzar per fer propaganda, comercial o no, atacs personals, etc. Aquest tipus de contribucions poden ser esborrades directament.

Discussió dels usuaris[modifica]

Cada usuari té una pàgina de discussió associada a la seva pàgina personal. Podeu utilitzar aquestes pàgines per comunicar-vos amb els altres usuaris. Cada vegada que algú modifiqui la vostra pàgina de discussió, se us notificarà quan entreu a Viquillibres ("Teniu missatges nous").

Pautes per editar una discussió[modifica]

  • Signeu els vostres missatges amb el vostre nom d'usuari. Utilitzeu:  • Separeu els temes de la discussió. Utilitzeu seccions (== Títol de la secció ==) per separar discussions dins d'una mateixa pàgina.
  • Afegiu els vostres comentaris al final de la discussió.
  • Votacions. En alguns casos es proposen votacions per arribar a un acord sobre algun tema. Afegiu el vostre vot a la secció que creieu corresponent, i signeu-lo.
  • No us preocupeu gaire de l'estil. El Llibre d'estil és només pels llibres i articles. La correcció ortogràfica i gramatical tampoc no és essencial en les planes de discussió; ara bé, procureu que els vostres comentaris siguin entenedors !
  • Utilitzeu enllaços segons convingui.
  • No editeu els comentaris d'altres persones. A diferència dels articles, les contribucions en les discussions reflecteixen les opinions dels usuaris. Per tant, si us plau no les editeu, encara que sigui per millorar-ne la ortografia o la gramàtica.
  • Arxius de les discussions. De vegades, les discussions es fan tan llargues que la pàgina es fa difícil de navegar i editar. En aquests casos, podeu moure part de la discussió a una altra plana. Creeu una subpàgina, per exemple un arxiu de la discussió d'aquesta pàgina seria "Ajuda Discussió:Pàgines de discussió/Arxiu". En cas de pàgines de discussió d'usuari, podeu crear una subpàgina d'usuari, per exemple Usuari Discussió:ElMeuNom/Arxiu. Mogueu només contingut vell, de discussions que faci temps que no són actives. Feu-hi un enllaç des de la plana original.
  • Eviteu atacs personals i ofenses !
  • Mencioneu el nom de la pàgina si cal. Si discutiu sobre el nom d'un article, mencioneu-lo explícitament, perquè el nom podria canviar més endavant, i podria ser difícil d'entendre a quin us referiu.