Administració del temps/Com ocupar "temps mort"

Temps compromès[modifica]

En moltes ocasions hi ha cert temps en el qual un realment no està fent allò que per a això ha compromès el seu temps: minuts o fins i tot hores d'oci quan s'està esperant o no s'està totalment ocupat.

Per a la majoria de la gent el temps d'espera és temps perdut. No obstant això, amb una mica de planificació, un pot realitzar diverses activitats dins dels minuts que gasta esperant al cap o al metge. Podem planejar el treball de matí, escriure una carta o buscar solucions a algun problema que ens inquieti.

Ross Webber ens comenta: "Un dels millors en administradors del temps que conec sempre porta tres carpetes dints del seu portafolis:

  • Carpetes de color beige que contenen assumptes pendents, tals com cartes per contestar o informes per revisar.
  • Carpetes roses que contenen projectes en via d'elaboració, com poden ser pressupostos, polítiques, procediments, el pla de mercat, etc.
  • Carpetes blaves que contenen els somnis daurats per al futur; quan es té una idea lluminosa s'anota a la carpeta blava.

Si el temps d'espera és llarg estudia les carpetes blaves per determinar com de totes les idees es pot convertir en el pròxim projecte i així transferirla a la carpeta rosa. En canvi si l'espera és breu es dedica a processar els aspectes més o menys rutinaris que troba en la carpeta beige.

L'exemple anterior pot semblar exagerat, però si estem preparats per a donar algun ús al mateix temps que esperem, podrem anar eliminant tasques o pendents que no requereixen de molta atenció i molt menys del nostre temps òptim.

Una altra forma pràctica d'ocupar aquest temps és portar amb nosaltres un llibre -prim- o revista del nostre interès. D'aquesta manera aprofitem cada "temps mort" a augmentar els nostres coneixements. Col·locar una targeta telefònica com a punt de llibre ens estalviarà temps al buscar continuar la nostra lectura.