Usuari:Luizapd07/Proves

ACTIVITATS D'AUTOAPRENENTATGE[modifica]

FLORÈNCIA[modifica]

Florència, tradicionalment Florença (en italià Firenze), és una ciutat d'Itàlia, capital de la ciutat metropolitana homònima i de la regió de la Toscana, al centre de la península Itàlica. La població de la ciutat és de 378.236 habitants,tot i que considerant-la juntament amb la de les localitats que l'envolten, arriba a fer una aglomeració urbana d'aproximadament milió i mig d'habitants.

HISTÒRIA DELS ANTICS ROMANS[modifica]

Els primers habitants de el terreny pantanós, van ser els villanovianos. Les restes de les seves cases, que eren palafits, s'han trobat a la zona de Plaça Duomo. Després, els romans van conquistar el territori. Segons la llei agrària promulgada per Julio César, els legionaris de Roma es van repartir la zona. En aquesta vall, els colons romans, van construir un obelisc que simbolitzava el centre de la ciutat, a la zona on ara hi ha Plaça de la República. Durant els cinc segles de domini romà, la ciutat es va fer molt rica i important. L'EDAT MITJANA Després de la desaparició de l'Imperi Romà, la ciutat va reconquerir la seva autonomia i, quan va arribar a ser municipi independent va començar a estendre conquerint les zones que l'envoltaven. No obstant això, Florència va ser turmentada per lluites internes dures i sanguinosas. A partir del segle XIII, la ciutat va tenir un gran desenvolupament comercial i activitats artístiques i culturals. Moltes famílies burgeses estaven reunides en gremis. Per poder exercir qualsevol activitat, calia inscriure en l'Art corresponent i pagar un impost anual.

EL RENAIXEMENT Esplendor literari, fervor intel·lectual a nivell científic, sociopolític i artístic. L'home com a autor de la seva sort, capaç de dominar la naturalesa, va suposar un gran desenvolupament de les ciències i de les tecnologies. Pel que fa a la política hi va haver una recuperació i modernització de les nocions clàssiques de república i llibertat individual, Pel que fa a l'art, es va produir obres mestres i monuments que estan destinats a representar la identitat de la cultura occidental.

FAMÍLIA MEDICIS La Família dels Médicis ha influenciat i condicionat durant segles la història de Florència. El fundador de la família va ser Giovanni vaig donar Bicci (1360-1429), creador i propietari d'un gran banc amb filials a Ginebra, Roma, Londres i Bruges.

REPÚBLICA FLORENTINA I GRAN DUCAT Llarg període de guerres que van acabar amb la República Florentina i van crear el Gran Ducat de Toscana. Des de 1865 fins 1871, Florència va ser la capital de el regne d'Itàlia. Per això, la ciutat va començar una profunda reestructuració i revisió urbana, el que va suposar que es destruïssin les antigues muralles i alguns barris medievals de centre, donant a Florència el seu aspecte actual.

ESTRUCTURES I FLUXOS TURÍSTICS[modifica]

SERVEIS D'ALLOTJAMENT Les millors zones per dormir a Florència són les àrees properes a la [Piazza de la Signoria, la Piazza de el Duomo o de la Piazza de la República]], totes elles situades al centre històric.

SERVEIS DE TRANSPORT

· AVIÓ Si arribes amb l'avió, aterrizarás a l'Aeroport Vespucci, que no està exactament en el centre de la ciutat. hi ha molts serveis (públics i privats) que connecten el centre de la ciutat de Florència amb 'aeroport de Florència.

· TREN L'Estació de Tren és al centre de la ciutat, prop Plaça S. Maria Novella. En aquesta plaça hi ha moltes parades d'autobús de línia ATAF. La majoria d'aquestes línies creuen el centre per a totes les direccions, i molts autobúses paren a prop de l'estació.

· TAXI A Florència el taxi és assequible per estar en molts punts de la ciutat, sobretot al centre. El servei de taxi és ofert per dos diverses companyies: RÀDIO TAXI i TAXI SOCOTA. Tarifa inicial: 3,20 € Tarifa inicial per a la nit (de 10 p.m a 6 a.m.): € 6,40 Tarifa inicial per al diumenge / dies festius: 5,10 € Equipatge (max 4 trossos): € 1 per tros

· AUTOBÚS A FLORÈNCIA ATAF i LI-NEA són les companyies públiques que administren el transport en autobús a Florència. Generalment de centre de la ciutat, i de l'entorn de l'estació de tren, pot arribar a qualsevol lloc de la ciutat. Tarifes i bitllets de l'autobús per destinació a la ciutat: 90 minuts - 1,20 Euros | butlleta d'un dia - 5,00 Euros 10 butlletes 10 € (Carta Agile) | 3 dies - 12,00 | butlleta d'una setmana - 18,00 Euro

· TRAMVIA A FLORÈNCIA A partir de febrer de 2010 es va posar en funcionament el "tramvia", el nou mitjà de transport a Florència, realitzat per posar en comunicació diferents àrees de la ciutat i els seus voltants.

· LLOGUER DE BICICLETES & segways No hi ha res millor que llogar una bicicleta per moure a Florència. S'inclouen els cascos, cadenes i mapa de la ciutat. A més hi ha bicicletes i cadires per a nens amb rebaixes per famílies.

ATRACTIUS TURÍSTICS[modifica]

· PONTE VECCHIO Sobre el riu Arno s'alça un dels ponts medievals més bonics de l'món, el Ponte Vecchio. Les seves cases penjants als laterals, que s'han convertit en joieries i altres botigues de luxe, avui dia, formen part del seu gran atractiu.

BIBLIOGRAFIA[modifica]

1. CHRISTOPHER. Florence: The Biography of a City 2. RACIONERO, Luis. Florència de los Medici. ISBN 0313335742.

REFERÈNCIES[modifica]

1. Florència

2. Enciclopèdia italiana