Usuari:Allman

En aquest moment, aquest usuari està temporalment inactiu
Pot ser que l'usuari estigui molt enfeinat, no tingui connexió a Internet o qualsevol altra raó...


També em podeu trobar a...
Edicions dolentes[modifica]

  • Marcar pàgines com candidates a eliminació immediata. Moltes wikis tenen una política de supressió, com és el cas de Wikiboos a deletion policy. Els sysops ostenten la possibilitat de suprimir les pàgines innecessàries que creen alguns usuaris.
  • Reanomenar pàgines. Moltes wikis tenen convencions per anomenar les pàgines, com és el cas de Wikiboos a naming policy. Un sysop pot redireccionar una pàgina perquè adopti una nomenclatura més adequada (si la pàgina no és innecessària), aleshores suprimeix la redirecció. Per exemple, una pàgina titulada amb AFEGIR UN NOM INADEQUAT és probablement incorrecta.
  • Spam. Alguns usuaris acostumen a incloure WikiSpam a les wikis, afegint molts enllaços als seus llocs web per aconseguir millorar la posició de les pàgines pròpies en els motors de recerca. Aquesta tàctica és sobretot eficaç en wikis molt populars, i Wikimedia ofereix wikis amb aquesta característica. Així wikis de Wikimedia són l'objectiu usual dels anomenats spammers. Aquets acostumen a utilitzar CSS per amagar l'spam de manera que els lectors no el visualitzen, però els motors de recerca hi queden sotmesos. Tanmateix, aquest spam és detectable si s'edita la pàgina o visualitza un diff.

Tipus d'usuaris[modifica]

Hi ha cinc tipus d'usuari que realitzen edicions.

  • Els col·laboradors freqüents realitzen moltes edicions. Sovint, aquests usuaris són molt reconeixibles pels usuaris que vigilen els canvis recents. Essent poc probable que qualsevol usuari aturari aquestes edicions. Un usuari que intenta comprovar edicions és probable que només en vigili algunes a l'atzar, i no n'examini d'altres.
  • Els col·laboradors de camisa blava disposen de pàgines que apareixen en blau, pàgines d'usuari. És més probable que els usuaris aturin col·laboradors de camisa vermella que no pas aquests.
  • Els col·laboradors de camisa vermella disposen de pàgines que apareixen en vermell, perquè no han editat cap pàgina d'usuari. Molts d'aquests col·laboradors són usuaris nous amb bones intencions. Tanmateix, hi ha vàndals i "sockpuppets" que volen amagar la seva adreça d'IP o utilitzar el page-move feature sovint es converteixen "en redshirts anònims". [1]
  • Les adreces IP des d'on s'editen pàgines wiki sense crear un compte. A molts d'aquests usuaris els agrada deixar errors a les pàgines i els spammers tendeixen a no crear comptes. És per això comprensible que els usuaris tendeixen a comprovar aquestes edicions amb més asiduitat i amb deteniment. Les adreces d'IP provoquen tants problemes que els sysops les bloquegen amb més freqüència que als altres usuaris. [2]
  • Els col·laboradors nous són gent que ha creat un nou compte d'usuari recentment, sovint disposen d'un número considerable de contribucions. Aquests mereixen una especial atenció perquè ni tan sols quan no fan vandalisme, no acostumen a estar familiaritzats amb les polítiques del projecte i realitzen molta experimentació. Vagi amb cura amb aquests usuaris doncs és probable que esdevinguin col·laboradors regulars en el futur i són una font de nova ajuda per al projecte. Tanmateix, es de preveure que realitzin vandalisme o siguin "sockpuppets", especialment si creen una pàgina d'usuari mentre realitzen una de les seves primeres edicions.

Mass reversions[modifica]

Alguns usuaris són tan dolents que sysops bloquegin l'usuari, aleshores es reverteixen totes les seves edicions sense ser valorades.