Recursos i funcionalitats que integra un LMS

Recursos[modifica]

La concepció d’un LMS està orientada per tal que aquestos siguin accesibles, intuïtius, agradables, senzills i flexibles; cosa que permet ésser utilitzat per administradors, coordinadors i formadors, així com per part dels estudiants en els diversos cursos, en espai i temps, sempre que tinguem connexió a internet.

Potència també, la interacció entre tots els agents o protagonistes implicats dins un procés d’aprenentatge online, sigui síncron o asíncron.

Com a recursos, aquestos sistemes LMS es caracteritzen per donar-se en tot un seguit d’eines que permeten la creació d’espais i ambients efectius online, com ara: Sistemes de registre, catàleg digitals, seguiment de l’actuació de l’estudiant, mecanismes d’autoavaluació, estadístiques, informació de cursos i alumnes i suport a les comunitats diverses d’aprenentatge, entre d’altres.

Aquestos, per tant, són cada cop més usats, tant per empreses com per organitzacions educatives com per centres escolars.

Funcionalitats[modifica]

Un LMS és funcional també perquè un sistema d’aprenentatge efectiu té el potencial necessari per optimitzar els sistemes de formació d’una organització i els seus processos, ja que s’hi poden adaptar en gran mesura.

Per tant, un LMS pot resultar molt eficient per a un Centre Educatiu, perquè aquest porta tot un seguit d’avantatges que val la pena analitzar, a banda de l’estalvi en recursos econòmics que té implícit el seu ús.

L'evolució de la formació acadèmica fa difícil trobar un centre educatiu que no disposi d'un LMS que serveixi per distribuir els materials i realitzar el seguiment a l'estudiant.

Resulta un LMS funcional, perquè també s’hi implica la seua connexió a eines tecnològiques de la xarxa social: Twitter, Twtpoll, Glogster, Facebook...les quals es combinen amb el mateix LMS utilitzat en un determinat curs.

A més, els estudiants poden registrar-se mitjançant un codi d’invitació que reben personalment o més freqüentment  al seu correu electrònic, el qual ha d’expedir l’administrador.

Els estudiants poden, i han de poder, establir relacions d’amistat i col·laboració entre ells.

El sistema LMS ha d’emmagatzemar totes les relacions entre alumnes i altres usuaris participants[1], i entre els usuaris i els diferents elements de l’aplicació.

L’aplicació ha de comptar amb un taulell d’anuncis on els usuaris puguin publicar anuncis.Sistema de gestió de l'aprenentatge

Referències[modifica]

  1. «Eines i recursos d'aprenentatge».