Llibre de cuina/Receptes/Recepta escolar per fer panellets

Salta a la navegació Salta a la cerca

Una recepta molt pràctica per fer els panellets amb els nostres alumnes i fer-los participar d'una manera més lúdica de la festa de la tardor.

PANELLETS

INGREDIENTS

PER FER LA MASSA:

Patates 1 kg. Sucre 3/4 kg. Ametlla ratllada 1 kg.

PER GUARNIR:

Cireres (almívar) 100 grs. Coco 100 grs. Pinyons 100 grs. Ametlla picada 100 grs. Avellana 100 grs. Ametlla crua pelada 50 grs.

Ou per pintar-los (pasteritzat, de la cuina). Una mica de farina per posar al fons de la safata. Un pinzell nou.


RECEPTA

S’aixafen les patates en un bol. S’afegeix l’ametlla ratllada i es barreja bé amb la patata. Després s’afegeix el sucre a poc a poc i amb compte de què la massa no es faci massa líquida (millor que en sobri una mica). Es deixa reposar una bona estona.

Al cap de mitha hora - 1 hora es poden fer les boles o diferentes formes i decorar-les amb diferents ingredients. Finalment, es pinten els panellets amb l'ou (excepte els de coco). Cada nen farà el seu panellet.

Un cop ja estan fetes les formes, posem els panellets a la safata amb paper de forn i amb una mica de farina per a què no s’enganxin. S’han de baixar a la cuina per a coure’ls.

L’endemà s’han de recollir i posar-los en una safata amb una blonda decorada: això també ho fan els alumnes amb petit grup. I... a menjar-los!