Llibre de cuina/Receptes/Ametlles garrapinyades

Ametlles garrapinyades
Categoria:
Aperitius
Racions:
Variables
Nivell calòric:
Elevat
Temps:
20 minuts
Dificultat:
Fàcil
Tècnica principal:
Torrat
Informació de la taula
Informació de la taula

Les ametlles garrapinyades són un aperitiu o acompanyant de diversos postres en què les ametlles queden arrebossades amb una capa de caramel, que enfosqueix l'ametlla i en què el sucre torrat l'endolça i li confereix una textura dura.

Ingredients[modifica]

En quantitats iguals:

Estris necessaris[modifica]

Una paella gran, una espàtula de fusta un pot de vidre.

Preparació[modifica]

Resultat final de la preparació.

Poseu la paella al foc amb tots els ingredients i espereu que bulli i es redueixi l'aigua. Veureu que es comença a formar un almívar. Heu de remenar tota l'estona des del moment que comenci a bullir. A poc a poc, quan aquest almívar es vagi assecant i transformant en un caramel més espès, veureu com es forma una pols blanca que queda separada de les ametlles; continueu remenant, però, fins que de nou aquesta pols es torni a liquar en forma de caramel (que s'enganxarà a les ametlles). Heu d'anar jugant amb la paella, retirant-la del foc i tornant-la a posar al foc segons veieu que el caramel s'enganxi a les ametlles. Aquest procés és el més complicat, perquè si poseu massa foc, el caramel no s'enganxarà bé.

Quan cregueu que les ametlles ja no quedaran més arrebossades, traieu-les de la paella i poseu-les damunt d'un marbre que haureu muntat primer amb oli o mantega. Repartiu-les bé perquè es refredin. Quan es refredin, desenganxeu-les i guardeu-les en un pot ben tapades perquè es conservin adequadament.

Bibliografia[modifica]

  • Llop i Rams, A; Mur i Cervelló, L. «Ametlles garrapinyades». A: Coques i corassons i altres llepolies de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta. 31. Cossetània Edicions, 2004, p. 17 (Col·lecció El Cullerot). ISBN 9788497910798. 

Enllaços externs[modifica]

Viquipèdia A la Viquipèdia hi ha contingut enciclopèdic relatiu a Ametlles garrapinyades.