Guia de plantes medicinals, usos i cultiu/Camamilla

La camamilla o camamirla (Matricaria chamomilla) és un planta herbàcia anual de la família de les asteràcies. Especie originària d'Europa Meridional i Oriental així com d'Orient Pròxim, en l'actualitat es troba en tota Europa, Amèrica i Austràlia. La droga comercial prové quasi exclusivament de cultius, sobretot d'Argentina, Egipte, Bulgària, Hongria i en menor proporció d'Espanya, Txecoslovàquia, Alemanya i Itàlia. A Catalunya es troba principalment a la Garrotxa, Baix Empordà, la Selva del Baix Llobregat, Baix Ebre, Osona, el Bages, l'Urgell, el Segrià, la Noguera; i al País Valencià a l'Alt Maestrat, la Foia de Bunyol i l'Alcoià.

Bellis perennis Matricaria chamomilla

Propietats[modifica]

Ulcus, gastritis, diverticles,alteracions digestives,colesterol, per evitar el vómit,emenagogas, pel nerviosisme, diuretica, anticancerigena, col.liri natural,antiinflamatoria.

contraindicacions[modifica]

No combinarse amb warfarina, ni amb alcohol,efectes sedants, embaraç i lactáncia.

Mètode de preparació[modifica]

1 a 3 grams per tassa, 3 tasses al dia.


Cultiu[modifica]

Plantar llavors a principi de primavera, replantar a partir de la darrera collita. Agraeix un substrat no gaire humit i un lloc solejat, s´adapta a diferents tipus de sols pero tolera malament la sequera. Floreix a mitjans de Primavera i tot l´estiu.