Guia de plantes medicinals, usos i cultiu/Moringa oleifera

Salta a la navegació Salta a la cerca

El baqueter (Moringa oleifera) és una planta amb flor del gènere Moringa. Aquesta espècie és un arbre no gaire gran i de fusta molt tova que es troba a les regions tropicals i subtropicals del planeta. És un arbre amb flors blanques i fulles petites. L'escorça és de color gris clar, gairebé blanc. Tant les flors, com les fulles, els fruits i l'arrel són comestibles i a més tenen propietats medicinals. La baqueta és el fruit comestible del baqueter. El fruit madur és dur i llarg, d'uns 50-60 cm normalment, semblant a una baqueta i per això rep el seu nom. Es talla a seccions i es fa servir per preparar curris i sopes.[2] Té un gust similar al de la mongeta verda. La rel té un gust picant que recorda al rave rusticà. Les fulles es poden menjar tant bullides com crues.

Propietats[modifica]

Incrementa les defenses naturals del cos, promou estructura celular del cos, manté colesterol séric, promou funcionament fetge i ronyó,dermis, proporciona energía, promou correcte digestió, antioxidant, antiinflamatori, antidiabetic.

Contraindicacions[modifica]

Abortiu, policitemia, colesterolemiant, zumzeig, cefalea.

Mètode de preparació[modifica]

Vaines, fulles i fruits, a mode d'amanida.

Cultiu[modifica]

Se sembra a la primavera o estiu, es un arbre a Àfrica i Àsia, a la península o Europa l'hem de protegir del fred, amb calefaccions i a la primavera tornarà a brotar. Com a arbre es pot fer molt gran, uns 10 metres de alt i 5 metres d’ample, en climes molt càlids, com Andalusia o zones tropicals. A casa en zones fredes el podem tenir amb una torreta de 10 litres mínim i cada any podrem recollir fulles. Perenne.