Guia de plantes medicinals, usos i cultiu/Milenrama (Achillea millefolium)

Propietats[modifica]

Càncer, reguladora menstruació, amenorrea,climateri, per a mal de cap, espasmes nocturns paroxìstics de les extremitats inferiors, nafres de pell, leucorrea, hematomes i ferides infectades.

Achillea millefolium L. (s. str.) (7806922266)

Contraindicacions[modifica]

Al•lèrgies sense especificar, dispèpsies hipersecretores,, hipotensora, dosis elevades vertigen i mal de cap, uterotònica( precaució extrema al embaràs).

Mètode de preparació[modifica]

2gr-3gr per taça, de una a tres taçes al dia.

Cultiu[modifica]

Es sembra i planta de primavera a estiu, s’esqueixa de primavera a estiu. Es una planta que rebrota, si no troba límits la planta anirà proliferant, però es fàcil de parar. Es planta cada 50cm. Es una planta que li hauríem de guardar almenys un metro quadrat, ja que s’aconsella utilitzar la flor, que es on hi ha mes propietats medicinals, en un metro quadrat tindrem suficients flors per fer el tractament anual per una o dos persones. Una planta pot fer 50 rebrots en un any, si els separem i els trasplantem, podrem tenir tanta Milenrama com vulguem. Es una planta que s’adapta be a qualsevol clima, es originaria del Pirineu i nord d’Europa, però al Sud s’adapta molt be. Es perenne.