Guia de plantes medicinals, usos i cultiu/Kalanchoe 1.Daegremontiana-2.Pinnata-3. Gastonis -Bonniery


Kalanchoe (també escrit Kalanchöe o Kalanchoë) és un gènere de plantes amb flor de la família Crassulàcia amb unes 125 espècies de plantes amb flors tropicals de fulla suculenta. Majoritàriament són natives del Vell Món, però algunes espècies han estat introduïdes a Amèrica. Són plantes o bé perennes o bé arbusts, amb unes poques excepcions anuals o biennals. L'espècie més gran és la Kalanchoe beharensis de Madagascar, que pot assolir els 6 m d'alçada, però les Kalanchloe acostumen a fer menys d'un metre. Els membres d'aquest gènere s'especialitzen a obrir les flors fent créixer cèl·lules noves en la superfície interior dels pètals per obrir-los, i en la part exterior per tancar-los.

Brutblatt

Propietats[modifica]

1. S'usa per a la cura del càncer. Càncer pulmonar. També s'usa per tractar ferides de difícil cicatrització, tractaments d'esquizofrènia, crisis de pànic i pors, entre altres malalties. És una planta d'ampli espectre, el que significa que pot curar danys cel•lulars de molts òrgans; exemple: diabetis, afeccions als pulmons, ronyons, afeccions de l'aparell urogenital, afeccions a l'aparell digestiu, afeccions a la pell, anticolesterolèmic, problemes en el òrgans creadors , afeccions de la dona (pits, úter, fertilitat, etc.), problemes circulatoris, bloqueja histamina, antiviral, antifúngic. Pot ser uterotònic i estimular el part prematur, malalts cardíacs poden patir interacció amb el Bufenòlids de la planta(digitàlics).

2. Les mateixes que Daegremontiana amb especial diana en el fetge i les ulceres estomacals induïdes per medicaments ,antiviral ,antitumoral ,antidiabètic ,antiàlgic.

3. Per tumoracions cerebrals, càncer estomacal, antioxidant, immunomodulador i vasodilatador, lupus, leucèmia, miomes, quists, asma, bronquitis, sinusitis, trastorns hormonals i de sang, problemes menstruals, còlic, migranya, reactiva el sistema immunològic (càncer, VIH), hemorroides, inflamacions, cremades, caiguda del cabell, infeccions, epilèpsia, Inflamació de pròstata, tumors en ovaris, úter, ronyons, pàncrees, pits, cervell, leucèmia, miomes, quists, asma, bronquitis, sinusitis, tos, trastorns hormonals i de sang, reactiva el sistema immunològic en malalts de VIH (SIDA), càncer gàstric, hemorroides, escares, edemes, abscessos, necrosi, calvície, gangrena, úlceres varicoses, ferides diabètiques, cremades.

Contraindicacions i precaucions[modifica]

Cada mes s’ha de parar de prendre uns 4 dies, una dia cada setmana o 4 dies al més, si al cap de tres mesos no hi ha millora, s’hauria de canviar de planta. Bufenòlids poden interaccionar com a digitàlics cardiovasculars. No menjar mai les flors.

Mètode de preparació[modifica]

30gr entre 3 preses, màxim al dia 120 gr. Toxicitat a + de 5gr x Kg. No menjar mai les flors, només les fulles.

Cultiu[modifica]

Es una planta molt sensible al fred. Per a poder fer-la mes resistent al fred, la hem de tenir tot el estiu al carrer i a el hivern aguantarà un -5ºC, normalment un -1ºC la pot matar, sobretot si ha estat protegida en un hivernacle o a casa. La Kalanchoe Daegremontiana ja veureu que treu molts fills, simplement trasplanteu aquests fills. Les Kalanchoe Pinnata i Gastonis, heu de tallar una fulla i la deixeu al terra, si voleu la podeu regar una mica, però tampoc cal. Al cap d’un mes començaran a sortir fills amb arrels de la fulla. Les Kalanchoe son plantes que poden captar la aigua del aire, per això ni que no les reguessis no moririen,clar que si les reguem es posen ben guapes, normalment regant un o dos cops a la setmana n'hi ha prou. Es planten cada 60cm. En alguns casos les Kalanchoe floreixen a el hivern, si fos aquest el cas, heu de fer planta nova a través d’esqueixos. Pot durar de un a varis anys, sigui com sigui ja veureu que és molt fàcil multiplicar-la, ella mateixa crearà fills, només haureu de replantar al marc que més us convingui.