Guia de plantes medicinals, usos i cultiu/Cànnabis (1.Sativa-2.Indica-3.Rudelaris)

El cànnabis, cànem de l'Índia, marihuana o vulgarment herba o maria, o també anomenada "verdesca" (Cannabis sativa) és una espècie herbàcia que pertany a la família de les cannabàcies. Rica en propietats psicoactives, fibres vegetals com el cànem i olis essencials i oli de llavors de cànem, ha estat cultivada des dels inicis de l'agricultura, originalment al continent asiàtic i posteriorment introduïda a altres països.

Cannabis indica plant IMGP3337

Propietats[modifica]

1.Analgèsic, augmenta ganes de menjar,bronquiolític, expectorant, glaucoma ocular, despreniment retina, aplicacions tòpiques pell, antiemètic,mineralitzant, hipnòtic, migranyes, segons la varietat euforitzant i vigoritzant.

2. Te major contingut de Cannabinoides, per tant(analgèsia, anticonvulsiu,neuroprotector, nàusees i vòmits, anorèxia i caquèxia, espasticitat, Síndrome de Tourette i altres malalties del moviment),( Coreas-parkinsonismes),dolor, pruïja, glaucoma, epilèpsia, asma,tractament d’altres dependències i síndrome d'abstinència,símptomes psiquiàtrics, hiperactivitat / TDAH, malaltia d’ Alzheimer, malalties autoimmunes, inflamatòries i al•lèrgiques.

3. Alleugereix els símptomes de les següents malalties, casi no posseeix efecte psicoactiu i poc sedatiu, propietats combinades de les varietats anteriors( espasticitat muscular, esclerosi múltiple, lesions de la medul•la espinal, trastorns del moviment, dolor crònic, anorèxia, en pacients amb sida o malalties relacionades i amb teràpia antiviral, epilèpsia, especialment el cannabidiol-anticonvulsiu, glaucoma, asma bronquial .

Mètode de preparació[modifica]

Cataplasma 1 a 5 grams màxim 15 minuts sobre la zona, dosis de 0,15gr-0,30gr, 1L de llet prendre 3 gots al día 1gr. El mes segur es fer una tintura dels cogollos i trobar les gotes que no alterin el coneixement, no s’ha d’alterar la percepció dels sentits, perquè sigui eficient el tractament. També es pot fer un oli de marihuana macerant els cogollos i fer fregues al lloc on faci dolor.

Cultiu[modifica]

Es pot sembrar o plantar a la primavera o es poden fer esqueixos fàcilment. El calendari de plantació comença al maig i acaba a finals de juliol. Es una planta que pot sortir o mascle o femella, si es mascle sortiran unes boletes en forma de raïm i no tindrà casi medicina i si es femella sortiran pels i si que tindrà molta medicina. En el cas que surti un mascle, s’ha de triturar ràpidament, si no ho fem pol•linitzarà les femelles i perdrem les propietats medicinals. En aquests moments podeu trobar llavors feminitzades, nosaltres no ho podem recomanar ja que s’utilitzen processos antinaturals, però si que simplifica molt a la hora de cultivar medicina, de fet hem provat aquestes espècies i son igualment medicinals. Si plantem llavors naturals, podem tenir de un 20% a un 80% de mascles. Fins al Agost no podem saber la sexualitat de la planta, a vegades al maig algunes plantes ja marquen, hem d’estar atents. Es una planta que s’adapta be a tot tipus de clima, com més càlid millor, com més aigua li donis mes maca es farà, també et demanarà molts nutrients. Plantada al maig pot acabar fent tres metres d’alt, si les voleu mes petites les heu de plantar al juny i juliol. Anual.