Guia Xubuntu/Ubuntu One

Salta a la navegació Salta a la cerca

Ubuntu One[modifica]

Ubuntu One és un servei del grup Canonical per als usuaris d'Ubuntu i derivats, dissenyat per compartir arxius i la sincronització entre els sistemes. Aquest no bé instaŀlat al Xubuntu. Si el voleu instaŀlar, ho podreu fer amb el Centre de programari de l'Ubuntu. Tot seguit el tindreu disponible al Menú d'aplicacions - Ajustaments - Ubuntu One.

Amb Ubuntu One, els usuaris podreu emmagatzemar, transferir i sincronitzar arxius des de diferents ordinadors amb Xubuntu. Podreu tindre arxius o documents disponibles des de qualsevol lloc on esteu amb un ordinador connectat a internet.


Ubuntu One té una aplicació client que només funciona en l'Ubuntu 9.04 i versions posteriors. De moment no hi ha clients disponibles per a Microsoft Windows o Mac OS X. El compte Ubuntu One gratuït ofereix 5 GB d'emmagatzematge. Els usuaris podeu actualitzar a 20 GB mitjançant el pagament d'una quota mensual de 2,99 dòlars americans, o bé 29,99 dòlars anuals.

Qualsevol arxiu o carpeta que arrossegueu a la carpeta Ubuntu One del vostre usuari, es pujarà automàticament al núvol per tindre-la disponible des de qualsevol PC que tingueu sincronitzat.

Actualment hi ha més característiques com permetre als usuaris compartir arxius a través de la xarxa local (en lloc de fer servir el Ubuntu One Cloud), o la sincronització de favorits de Firefox amb Ubuntu One. Feu un cop d'ull a la pestanya Serveis.

Alta a l'Ubuntu One[modifica]

Per donar-vos d'alta a aquest servei inicieu el navegador d'internet i aneu a https://one.ubuntu.com/

Tot seguit feu clic Create an acount. Si trieu, per exemple, l'opció gratuïta, on diu Choose your language tindreu l'opció del castellà. (De moment encara no hi és el català).

Triar idioma

Feu clic a Cuenta nueva.

cuenta nueva

Tot seguit, poseu el vostre correu electrònic i ompliu la casella amb las dos paraules en negreta.

crear cuenta

A la següent finestra, heu de posar el codi que haureu rebut per correu.

correo de registro

Ara, el que cal fer, és posar un nom i contrasenya per completar el registre. Aquests seran els que haureu d'introduir cada cop que vulgueu fer ús de l'Ubuntu One.

completar registro

Tot seguit podreu veure les dades del vostre compte. Ara haure de fer clic a subscribe per triar un pla de pagament o gratuït.

triar tipus compte

A la següent pantalla, tindreu l'opció de triar la subscripció gratuïta (sign up for free) amb 2GB d'espai disponible, i la subscripció de pagament (20 GB mitjançant el pagament d'una quota mensual de 2,99 dòlars americans, o bé 29,99 dòlars anuals).

triar subscripció

Per acabar haureu de confirmar el tipus de subscripció triada. Cal que us fixeu allà on diu Option, si hi posa 2 o 20 GB per no equivocar-vos.

Per confirmar-ho, premeu Agree & Subscribe.

A partir d'aquest moment, ja podreu fer ús d'aquest servei.