Guia Xubuntu/Actualització del sistema

Salta a la navegació Salta a la cerca

Actualització del sistema

Com amb qualsevol sistema operatiu, cal que actualitzeu el Xubuntu regularment. Això assegurarà que gaudiu del programari més recent lliure d'errors i forats que podrien fer insegur el vostre ordinador davant d'atacs o programes maliciosos.

Xubuntu actualitza el sistema automàticament amb un programa anomenat Gestor d'actualitzacions. Per defecte i automàticament, revisa si hi ha noves actualitzacions diàriament. En el cas de tenir noves actualitzacions disponibles, us avisarà amb una senyal de color taronja al Quadre superior, amb una fletxa mirant amunt.

Indicador actualitzacions disponiblesSi hi passeu el ratolí per sobre, us indicarà en nombre d'actualitzacions disponibles. Fent hi clic a la fletxa, obtindreu una finestra com la següent.

Gestor d'actualitzacions

Si feu clic a Instaŀla les actualitzacions, per defecte, s'instaŀlaran totes. Si ho preferiu, també podeu seleccionar-ne només les que us interessin. Teniu en compte que només es pot tenir una aplicació d'intaŀlació de programari oberta en cada moment. És a dir, si teniu en marxa el Synaptic o altres aplicacions semblants, les haureu de tancar abans.

La periodicitat de comprovació d'actualitzacions i altres paràmetres es poden modificar a la pestanya Paràmetres.

També, en qualsevol moment, podeu obrir la finestra d'actualitzacions anant a Menú d'aplicacions - Sistema – Gestor d'actualitzacions.

La següent captura pertany a la pestanya de Paràmetres.

Fonts Programari.jpg

També es pot actualitzar el sistema utilitzant el Terminal. En aquest cas, per a actualitzar el sistema i els paquets de programari caldrà executar les següents ordres:

$ sudo apt‐get update

$ sudo apt‐get upgrade