Guia Xubuntu/AbiWord

Salta a la navegació Salta a la cerca

AbiWord[modifica]

AbiWord és un programa processador de textos de programari lliure, multiplataforma amb llicència GPL.

Anteriorment era un producte comercial de l'empresa SourceGear, alliberat el codi després a un equip de desenvolupadors voluntaris.

AbiWord disposa de filtres d'importació i exportació de documents d'altres formats, inclou característiques XML, RTF, HTML, OpenOffice, Microsoft Word, LaTeX i PalmDOC.


Lubuntu, al igual que el Xubuntu, són sistemes operatius pensats per a ordinadors amb recursos limitats, utilitzen Abiword donat que es caracteritza per la senzillesa de la seua interfície i els baixos requisits tècnics que permeten usar-lo en equips considerats ja obsolets.

El seu ús no té cap secret, és com qualsevol altre editor de textos. Al menú Fitxer del AbiWord, entre altres opcions, hi torbareu: Anomena i Desa, Obre, Nou, Imprimeix, etc. Una mica més avall, on diu normal - TimesNewRoman o quelcom semblant, podreu triar tipus de lletra, grandària, etc. A més, inclou també el tipus de lletra oficial de l'Ubuntu.

Corrector ortogràfic[modifica]

Una eina molt útil és el corrector ortogràfic. Al menú Eines, la primera opció és Comprova l'ortografia per revisar els vostres textos. En fer clic, podreu triar, entre altres opcions: canviar la paraula o afegir-la al diccionari. També podeu executar el comprovador ortogràfic amb la icona que té les lletres Abc.

La segona opció del menú Eines és per definir l'idioma de correcció. Veureu que la llista d'idiomes és molt llarga. Només hi ha un requeriment perquè funcionin els idiomes que vulgueu utilitzar: cal que aquests estiguin instaŀlat al suport d'idioma del sistema.