Guia Ubuntu/xarxa KDE

Salta a la navegació Salta a la cerca

Configuració de la Xarxa[modifica]

Per a realitzar aquest tipus de configuracions, potser us caldrà que tingueu certa informació sobre la vostra xarxa. Si disposeu de detecció automàtica (DHCP), o bé IP fixa, Gateway (normalment IP del Router), DNS, etc.

Abans de començar val la pena dir que, avui dia, amb la majoria de routters subministrats pels proveïdors de banda ampla, no cal fer res. Sovint és endollar i navegar.

Si heu de configurar les dades de xarxa feu el següent: Aneu a Arranjament del sistema - Xarxa i connectivitat - Paràmetres de xarxa, trieu el tipus de connexió (endollat, sense fils, etc.) i premeu "Edita".

Connexions de xarxa

Un cop hàgiu premut Edita. Aneu a la pestanya paràmetres IPV4 i, on diu mètode, hi podreu posar els paràmetres de la connexió que us hagi subministrat el vostre proveïdor de banda ampla o, en el cas d'un ordinador en xarxa, segons ens indiqui l'administrador de la xarxa.

Edita la connexió de xarxa

Si heu escollit el mètode manual per a introduir les dades de xarxa, també podreu, més avall, introduir les DNS que potser haureu d'omplir depenent de la configuració de la xarxa.

Un cop fet això, ja tindreu xarxa. Per si de cas, reinicieu el PC si no funciona el primer cop i inicieu el navegador per a comprovar que la xarxa funciona.