Vés al contingut

Guia Ubuntu/xarxa

Configuració de la Xarxa[modifica]

Per a realitzar aquest tipus de configuracions, caldrà que tingueu certa informació sobre la vostra xarxa. Si disposeu de detecció automàtica (DHCP), o bé IP fixa, Gateway (normalment IP del Router), DNS, etc.

Abans de començar val la pena dir que, avui dia, amb la majoria de routters subministrats pels proveïdors de banda ampla, no cal fer res. Sovint és endollar i navegar.

Si heu de configurar les dades de xarxa feu el següent: Aneu a Paràmetres del sistema - Xarxa, trieu el tipus de connexió i premeu "Configura".

O si ho preferiu, també s'hi pot accedir fent clic amb el botó dret del ratolí, a la icona de xarxa que trobareu al panell superior. Aleshores, al menú que es desplega, cal fer clic a Edita les connexions.

Seleccioneu la connexió (potser teniu més d'una targeta de xarxa) que voleu configurar i premeu Edita. Aneu a la pestanya paràmetres IPV4 i, on diu mètode, hi podreu posar els paràmetres de la connexió que us hagi subministrat el vostre proveïdor de banda ampla o, en el cas d'un ordinador en xarxa, segons ens indiqui l'administrador de la xarxa.

Si heu escollit el mètode manual per a introduir les dades de xarxa, també podreu, més avall, introduir les DNS que potser haureu d'omplir depenent de la configuració de la xarxa.

Un cop fet això, ja tindreu xarxa. Per si de cas, reinicieu el PC si no funciona el primer cop i inicieu el navegador per a comprovar que la xarxa funciona.