Vés al contingut

Guia Ubuntu/vodafone mòdem

Aquest petit tutorial és vàlid per Ubuntu, Linux Mint, Lubuntu, Kubuntu, Linkat Edu o qualsevol altre distribució de Linux derivada d'Ubuntu que no utilitzint un mòdem del tipus Vodafone 3G Dongle. Sembla que la configuració dels dispositius tipus 3G Dongle és bastant dificultosa amb Linux.

En aquest enllaç proposen una soŀlució: http://digitalgotcha.blogspot.com/2011/11/get-vodafone-3g-dongle-huawei-k3770.html

Dispositus comprovats: (que funcionen molt bé amb Linux)

Mòdems Huawei, mòdems interns dels portàtils DELL Latitude, Vodafone (ZTE) K-3806-Z. Segur que n'hi ha més, si ho afegiu en aquest tutorial algú altre en treurà profit.

Configuració:

La primera vegada que inseriu el mòdem USB de vodafone al PC, us sortirà un assistent d'instal·lació. La única cosa que heu de fer amb aquest assistent és indicar-li que teniu un mòdem vodafone (airtel), no poseu airtel old. La resta de dades no les canvieu i seguiu llegint.

El següent pas és, per poder configurar i usar fàcilment aquest mòdem, treure la demanda de PIN del mòdem. Us caldrà un telèfon vodafone per poder fer-ho, o bé, ho podeu demanar que us ho facin a la botiga on adquiriu el dispositiu USB. La experiència em diu que normalment t'ho fan sense cap inconvenient.

Per acabar, ja tan sols queda configurar el dispositiu. Si utilitzeu linux amb gnome, el NetworkManager, que és l'aplicació que gestiona les vostres xarxes, serà l'eina de configuració.

Al costat esquerre de la data i hora del vostre planell, teniu l'indicador de cobertura de xarxa. Amb l'USB inserit heu de fer clic amb el botó dret del ratolí (o botó esquerre, segons quina distribució utilitzeu) i prémer Edita les connexions (o bé, Paràmetres de Xarxa) ...

Aleshores, premeu Banda ampla mòbil, seleccioneu Vodafone (Airtel) i feu clic a Opcions ...

Heu d'introduir la vostra contrasenya i omplir les dades de configuració al igual que la captura que teniu aquí sota.

vodafone configuració

Feu clic a Aplica i tanqueu la finestra de configuració.

Si teniu problemes per connectar a internet, podeu provar un altre número de connexió: *99#1

o cercar amb Google altres números de connexió.

A partir d'aquest moment, en el lloc on seleccioneu les xarxes sense fil, també tindreu una connexió anomenada vodafone per poder connectar Internet amb el mòdem USB.