Vés al contingut

Guia Ubuntu/moovida

Centre Multimèdia amb Moovida

Moovida és el nou nom de l'antic Elisa Media Center. El canvi no només es queda en el nom, sinó que també ve acompanyat d'un redisseny total de l'aplicació i una nova interfície d'usuari per a la gestió de les biblioteques multimèdia de l'ordinador.

El nou disseny del programa es basa en un carrusel horitzontal des del qual es pot accedir a totes les coŀleccions multimèdia emmagatzemades a l'ordinador, fent clic en els extrems per poder "donar la volta" per totes elles. S'ha tingut molt en compte l'ús final d'aquest tipus d'aplicacions, creant una interfície d'usuari amb blocs grans i molt espaiats, amb moltes imatges però sense recarregar gens la navegació per l'aplicació. El punter del ratolí ara deixa un halo lluminós en tot botó pel qual passa per sobre, creant un efecte molt original.


Gestionar la música amb Moovida és realment còmode, tot sol rastreja tota la coŀlecció a la recerca de fitxers d'àudio i els organitza com àlbums, descarregant les seves caràtules i alguna informació sobre l'autor. L'usuari té a la seva disposició, a través d'una interfície molt agradable, tots els controls importants que pot necessitar per escoltar la seva música: accés a àlbums, artistes, gèneres musicals, creació de llistes de reproducció, etc.

Pel que fa a formats i conectors el més probable és no tenir cap problema, ja que Moovida suporta pràcticament tots els formats actuals. Permet la reproducció de DVD i de vídeos en alta definició, així com la càrrega automàtica de subtítols i la selecció d'idioma en cas de vídeos duals.


En definitiva, Moovida no és només un canvi de nom sinó també un genial redisseny amb una nova interfície molt clara i senzilla d'usar, amb infinitat de detalls i accions automàtiques que fan molt fàcil la gestió de coŀleccions multimèdia per part de l'usuari , tot un media center que s'assenta com una de les millors opcions de la seva categoria per a entorns GNU/Linux.

Per cert, el podreu instaŀlar fàcilment amb el Centre de Programari de l'Ubuntu, o amb el Centre de programari Muon, amb la llengua del vostre sistema; o amb el Gestor de Programari de la vostra distribució Linux.