Guia Ubuntu/aMule

aMule[modifica]

L'aMule és el equivalent a l'eMule per a GNU/Linux, el qual us permet accedir a la xarxa P2P (Peer2Peer) eDonkey, per a compartir i descarregar música, peŀlícules, programes, etc.

A l'Ubuntu no ve instaŀlat per defecte, així que caldrà utilitzar el Centre de programari de l'Ubuntu per a poder instaŀlar-lo. Amb Kubuntu el podreu instaŀlar amb el Gestor de paquets Muon i al Linux Mint haureu d'utilitzar el Gestor de Programari al igual que el Lubuntu o altres distribucions Linux.

Si utilitzeu Ubuntu GNOME premeu la tecla Súper i escriviu aMule. Tot seguit el veureu a l'àrea de notificacions disponible amb el centre de programari per poder-lo instal·lar.

Un cop instaŀlat, el tindreu disponible a Aplicacions – Internet – aMule. El seu funcionament és molt senzill si esteu familiaritzats amb l'eMule.

Igual que l'eMule, l'aMule es distribueix i publica amb una llicència GPL. L'objectiu de l'aMule és ser un "eMule multiplataforma", funcionant actualment en els sistemes operatius Linux, FreeBSD, OpenBSD, NetBSD, Solaris, MacOS i Windows, i en les arquitectures x86, AMD64, UltraSPARC, PowerPC, Macintosh (G4, G5,...), Xbox i NSLU2.

Nota: el primer cop que inicieu aMule se us preguntarà "No teniu cap servidor a la llista de servidors.

Voleu que l'aMule baixi una llista nova?" Responeu que sí i tot serà ben fàcil.

Configuració bàsica:

A Preferències (Opciones) - General, podreu configurar l'idioma.

A Preferències - Connexió, es pot configurar el límit d'ample de banda. Tot i que el que escriu aquest article no l'ha configurat i aMule ha funcionat perfectament. Fins hi tot mirant tv online tot ha funcionat perfectament. Tinc la sospita que amb l'internet de fibra aquesta configuració no és rellevant.

A la pestanya Xarxes heu de posar el servidor si no ho heu fet al inici tal com es suggereix a la nota anterior.. Amb google podeu cercar-ne fàcilment. Per exemple, podeu posar-hi aquest: http://gruk.org/server.met.gz (Si al iniciar aMule, heu respost afirmativament a la pregunta de baixar servidors, ja ho tindreu configurat)

Ara ja podreu utilitzar l'aMule. Tingueu en compte què, al fer un cerca, al costat del nom de la cerca, heu de tindre posat Tipus = Global, que amb Tipus Local no fa una cerca per internet.

aMule Preferències


Sembla que a la versió d'Ubuntu 21.10 o derivats d'Ubuntu 21.10 Amule no s'instaŀla bé amb el gestor de programari. Hi manquen algunes dependències de programari. Al següent enllaç hi donen una solució baixant quatre arxius:

https://ubuntuhandbook.org/index.php/2020/07/install-amule-ubuntu-20-04-lts/

Curiosament funciona bé si comenceu al reves. O sigui, primer baixeu e instaŀleu l'arxiu 4), després el 3) i el 2) i 1)