Guia Ubuntu/aMule

Salta a la navegació Salta a la cerca

aMule[modifica]

L'aMule és el equivalent a l'eMule per a GNU/Linux, el qual us permet accedir a la xarxa P2P (Peer2Peer) eDonkey, per a compartir i descarregar música, peŀlícules, programes, etc.

A l'Ubuntu no ve instaŀlat per defecte, així que caldrà utilitzar el Centre de programari de l'Ubuntu per a poder instaŀlar-lo. Amb Kubuntu el podreu instaŀlar amb el Gestor de paquets Muon i al Linux Mint haureu d'utilitzar el Gestor de Programari al igual que el Lubuntu o altres distribucions Linux.

Si utilitzeu Ubuntu GNOME premeu la tecla Súper i escriviu aMule. Tot seguit el veureu a l'àrea de notificacions disponible amb el centre de programari per poder-lo instal·lar.

Un cop instaŀlat, el tindreu disponible a Aplicacions – Internet – aMule. El seu funcionament és molt senzill si esteu familiaritzats amb l'eMule.

Igual que l'eMule, l'aMule es distribueix i publica amb una llicència GPL. L'objectiu de l'aMule és ser un "eMule multiplataforma", funcionant actualment en els sistemes operatius Linux, FreeBSD, OpenBSD, NetBSD, Solaris, MacOS i Windows, i en les arquitectures x86, AMD64, UltraSPARC, PowerPC, Macintosh (G4, G5,...), Xbox i NSLU2.

Configuració bàsica:

A Preferències (Opciones) - General, podreu configurar l'idioma.

A Preferències - Connexió, es pot configurar el límit d'ample de banda. Per exemple, per una connexió de 6MB, poseu 6000 on diu Baixada. A Pujada, un valor normal seria 512.

A la pestanya Xarxes heu de posar el servidor. Amb google podeu cercar-ne fàcilment. Per exemple, podeu posar-hi aquest: http://gruk.org/server.met.gz (Si al iniciar aMule, heu respost afirmativament a la pregunta de baixar servidors, ja ho tindreu configurat)

Ara ja podreu utilitzar l'aMule. Tingueu en compte què, al fer un cerca, al costat del nom de la cerca, heu de tindre posat Tipus = Global, que amb Tipus Local no fa una cerca per internet.

aMule Preferències