Guia Ubuntu/Unity/Ubuntu One/Gnome

Salta a la navegació Salta a la cerca

Ubuntu One[modifica]

Ubuntu One és un servei del grup Canonical per als usuaris d'Ubuntu, dissenyat per compartir arxius i la sincronització entre els sistemes.

Amb Ubuntu One, els usuaris podreu emmagatzemar, transferir i sincronitzar arxius des de diferents ordinadors amb l'Ubuntu. Podreu tindre arxius o documents disponibles des de qualsevol lloc on esteu amb un ordinador connectat a internet. Entre altres avantatges, si teniu la necessitat d'enviar a algú un arxiu o document massa gran per enviar-lo per correu electrònic, podreu utilitzar Ubuntu One.

Ubuntu One té una aplicació client que només funciona en l'Ubuntu 9.04 i versions posteriors. Actualment hi ha disponible unaversió per a Microsoft Windows XP, Vista i 7. El compte Ubuntu One gratuït ofereix 5 GB d'emmagatzematge. Els usuaris podeu actualitzar a 20 GB mitjançant el pagament d'una quota mensual de 2,99 dòlars americans, o bé 29,99 dòlars anuals.

Una de les darreres novetats, és l'opció de poder compartir els arxius desats a Ubuntu One creant un senzill enllaç. Tots el documents pujats a Ubuntu One, si teniu l'opció de sincronització habilitada, els tindreu disponibles a la carpeta del vostre usuari anomenada Ubuntu One. Aleshores, si obriu el navegador de fitxers Nautilus (amb Ubuntu) o Dolphin (amb Kubuntu) i aneu a la carpeta Ubuntu One, tindreu l'opció de compartir qualsevol arxiu aquí ubicat. Només cal prémer amb botó dret sobre l'arxiu i fer clic a Ubuntu One - Publica arxiu. A partir d'aquest moment, al menú Ubuntu One de l'arxiu hi tindreu disponible l'opció Copia l'enllaç web de tal manera que, amb aquest enllaç, qualsevol altre des de qualsevol sistema operatiu pot descarregar-se l'arxiu que vulgueu compartir.

En l'actualitat hi ha més característiques planejades com permetre als usuaris compartir arxius a través de la xarxa local (en lloc de fer servir el Ubuntu One Cloud), o la sincronització de favorits de Firefox amb Ubuntu One.

Alta a l'Ubuntu One[modifica]

Per donar-vos d'alta a aquest servei seguiu les següents passes:

1. Obriu un navegador d'internet i aneu a: https://one.ubuntu.com/

2. Feu clic a l'opció número 1, SIGN UP Create a free Ubuntu One account (crear un compte gratuït).

3. A la finestra que aparegui, feu clic a Choose your language (part inferior dreta)

De moment, l'assistent d'alta no està disponible en català, aleshores, per exemple, trieu Español.

Triar idioma

Un cop triat l'idioma, cal prémer a Cuenta nueva.

cuenta nueva

Tot seguit, poseu el vostre correu electrònic i ompliu la casella amb las dos paraules en negreta.

crear cuenta

A la següent finestra, heu de posar el codi que haureu rebut per correu.

correo de registro

Ara, el que cal fer, és posar un nom i contrasenya per completar el registre. Aquests seran els que haureu d'introduir cada cop que vulgueu fer ús de l'Ubuntu One.

completar registro

Tot seguit podreu veure les dades del vostre compte. Ara haure de fer clic a subscribe per triar un pla de pagament o gratuït.

triar tipus compte

A la següent pantalla, tindreu l'opció de triar la subscripció gratuïta (sign up for free) amb 5GB d'espai disponible, i la subscripció de pagament (Sign up for 2,99$ per mes) amb 50 GB d'espai.

triar subscripció

Per acabar haureu de confirmar el tipus de subscripció triada. Cal que us fixeu allà on diu Option, si hi posa 2 o 50 GB per no equivocar-vos.

Per confirmar-ho, premeu Agree & Subscribe.

A partir d'aquest moment, ja podreu fer ús d'aquest servei.


Compartir un arxiu[modifica]

Un cop hàgiu accedit a https://one.ubuntu.com/

Per pujar un arxiu al vostre compte de l'Ubuntu One, feu clic a Upload File (pujar arxiu)

Amb la finestra emergent, podreu navegar pel disc del vostre PC, triar un arxiu, i fent clic a upload per pujar-lo.

Inicialment, l'arxiu pujat, només el podreu veure vosaltres. Accedint-hi amb el corresponent nom i contrasenya.

Al final de la línia de cada arxiu, teniu un botó que hi diu more (més), si el premeu, tindreu tres opcions disponibles:

1.Publish File. Aquesta opció és per publicar l'arxiu i poder compartir-lo. Si hi feu clic, a partir d'aquest moment, quant feu clic a more tindreu una Public URL. Una URL pública és quelcom semblant això: http://ubuntuone.com/p/GSw/ una adreça que podreu donar a qui vulgueu perquè pugui descarregar-se l'arxiu des de qualsevol PC, encara que no tingui Linux, tan se val.

2.Download File. Amb aquesta opció podreu descarregar l'arxiu des d'aquí mateix.

3.Delete File. Per esborrar l'arxiu.


Recordeu, si teniu un arxiu massa gran per enviar-lo per correu electrònic, aprofiteu l'Ubuntu One. Ràpid, senzill i gratuït.