Guia Ubuntu/Ubuntu PHONE

Dos anys després que fos presentat en el CES de Las Vegas del 2013 (http://www.cesweb.org/), Ubuntu Phone ha trobat, per fi, un terminal amb el qual sortir al mercat: el Bq Aquaris E4.5 Ubuntu Edition.

Dues eren les companyies que havien signat amb Canonical per ser els primers partners en llançar al mercat terminals basats en la seva plataforma mòbil: l’espanyola Bq i la xinesa Meizu i, finalment, ha estat la primera la que ho ha acabat aconseguint. http://www.bq.com/es/

El Bq Aquaris E4.5 Ubuntu Edition és una versió d’un altre terminal (el Bq Aquaris E4.5) equipat amb Ubuntu Phone en comptes d’Android. Disposa d’un processador ARM Cortex A7 de quàdruple nucli a 1,3 GHz de MediaTek, amb 1 GB de memòria RAM, 8 GB d’emmagatzematge intern, pantalla de 4,5″ i 1080p de resolució, càmera principal (posterior) de 8 Mpx i secundària ( davantera) de 5 Mpx, i és de doble SIM.

http://www.bq.com/es/aquaris-e4-5-ubuntu-edition

Actualment an sortit al mercat els segue'ns equips amb UBUNTU PHONE: BQ Aquaris E4.5 BQ Aquaris E5 HD BQ Aquaris E5 HD Meizu MX4 Ubuntu Edition i apunt de comercialitzar-sa el new Meizu Pro 5 http://www.ubuntu.com/phone/devices

ames de la tauleta: BQ Aquaris M10 Ubuntu Edition http://www.ubuntu.com/tablet


Aquestes especificacions semblen una mica escasses respecte a les de l’Ubuntu Edge, el qual muntava 4 GB de memòria RAM i 128 GB d’emmagatzematge intern, però el preu també és abismalment diferent: 169,90 € per al nou terminal de Bq. Ubuntu Edge era el “súper terminal” d’especificacions estratosfèriques amb el qual Canonical esperava sortir al mercat de manera triomfal, i que no va ser així. No va arribar al mercat.

De moment, Ubuntu Phone sembla que només és l'inici d'un ambiciós projecte. Segons Canonical, tenen al cap un dispositiu mòbil prou potent com si fos un ordinador, de tal manera que en arribar a casa o l'oficina el poguéssim connectar a una pantalla més gran i teclat per poder fer com si fos un PC. Haurem d'esperar a veure quan triga.