Guia Ubuntu/TelegramDesktop

Salta a la navegació Salta a la cerca

Abans de parlar del Telegram Desktop parlem una mica del Telegram, el Telegram que podreu utilitzar al vostre telèfon al igual que utilitzeu WhatsApp.

Telegram és una aplicació de missatgeria instantània gratuïta i feta amb programari lliure que permet enviar i rebre missatges a través d'Internet. Permet crear grups i enviar imatges i vídeos.[1] Un dels seus objectius és proveir una major privadesa i seguretat en comparació amb altres aplicacions similars.[2][3] Ha estat desenvolupat pels germans Nikolai i Pàvel Dúrov, els creadors de la xarxa social VK. Si voleu més informació vegeu:

https://ca.wikipedia.org/wiki/Telegram

Telegram té molts més avantatges que el seu competidor WhatsApp i aquí anomenem unes quantes.

-La primera funció que mostra una gran diferència respecte Whatsapp és que es va crear amb un codi obert que permet l'accessibilitat de l'aplicació per, pràcticament, tots els dispositius. A més, el millor de Telegram és que també està disponible en tablets Android i iOS, i és una de les millors funcions de la plataforma, ja que es pot començar una conversa en un dispositiu i continuar-la en un altre.

-Telegram permet utilitzar dos números de telèfon.

-Hi ha diferents opcions per a estalviar dades en Telegram quan no hi ha una font de Wi-Fi pròxima. Una d'elles és entrant als Ajustos, Dades i emmagatzematge i en la pestanya de Descàrrega automàtica de multimèdia, es pot triar què i quant descarregar.

-Una de les millors funcions de Telegram és que es poden editar missatges ja enviats.

-Telegram és una aplicació de codi obert en la qual tots els usuaris estan interconnectats. Això vol dir que les aplicacions d'escriptori i plataformes mòbils, encara que estiguin separades, funcionen com una sola i compten amb gairebé les mateixes funcions. Una de les funcions més interessants és la de començar a enviar un missatge amb Telegram, i acabar enviant-lo des del PC, o viceversa.

-Igual que a WhatsApp, a Telegram, es poden buscar missatges. No obstant això, el cercador de Telegram no es limita a filtrar per la paraula clau que es busca, sinó que permet buscar per data. El que s'ha de fer és prémer en la icona de la part superior dreta en una conversa i usar l'eina Buscar. Seguidament, surt la icona d'un calendari, i si se sap quin dia es va enviar el missatge ens pot permetre filtrar per aquí.

Telegram Desktop el podreu afegir fàcilment amb el vostre Centre de Programari de Linux o amb Synaptic i el trobareu al menú Internet.

Telegram Desktop Tema.png

El seu ús no té cap secret i escriure als xats és pràcticament igual que la versió del telèfon.

Avantatges? molts! Podreu escriure amb el teclat del PC que evidentment és més ràpid i ergonòmic.

Transferir arxius del PC a destinataris de Telegram i podreu iniciar una conversa al telèfon acabant al PC.

A la icona superior esquerra que són tres ratlles podreu accedir a la configuració. On podreu configurar la llengua, grandària de la lletra, mode nocturn i un llarg ect ect.