Vés al contingut

Guia Ubuntu/Rekonq

Rekonq és un navegador web lleuger basat en QtWebKit per a KDE. La seva integració amb KDE inclou: descàrregues d'arxius a través del gestor de descàrregues del KDE, compartició de favorits amb Konqueror, suport per a KIO, administració de contrasenyes amb KWallet, etc.

El codi estava inicialment basat en QtDemoBrowser de Qt Software i actualment està sent desenvolupat en Gitorious. El maig del 2010 es va anunciar que rekonq serà el navegador per defecte en la distribució Kubuntu GNU / Linux a partir de la versió 10.10, deixant de banda el conegut navegador Konqueror. Al poc temps es va anunciar que rekonq suportarà les extensions de Google Chrome i les de Mozilla Firefox desenvolupades amb Mozilla Jetpack.1

El navegador es caracteritza per ser molt ràpid, lleuger i de poc consum de memòria. En la prova Acid3, Rekonq obté una puntuació de 100/100. Tot i que encara és propens a fallades i errors continua inclòs al Kubuntu com a navegador predeterminat, per la qual cosa ha rebut diverses crítiques per part de la comunitat.

Rekonq inclou navegació per pestanyes, marcadors, bloquejador de finestres emergents, dreceres del teclat del KDE, suport per a motors de cerca com Wikipedia o Google, barra d'adreces i cercador única, suport per a proxy, etc. D'altra banda encara no suporta Java ni per a extensions.

El trobareu al Menú - Aplicacions - Internet.