Vés al contingut

Guia Ubuntu/Què us ofereix l'Ubuntu 11.10

Ubuntu és un sistema operatiu complet que us proporciona tot allò que podeu trobar amb Windows o Macintosh, però sense limitacions o restriccions imposades pel programari privatiu. És molt simple d'usar, tot i que també ofereix característiques sofisticades per als usuaris més avançats.

Voleu navegar per Internet? Firefox us ho posarà molt fàcil. Aquest serà el mateix Firefox que potser heu utilitzat amb Windows. Voleu connectar amb els amics igual que amb el Messenger? Gwibber, Empathy, AIM, MSN, ICQ, Pidgin, tenen la solució. Us cal redactar algun document, un full de càlcul, una presentació? Libre Office us farà la feina. GIMP us ajudarà amb l'edició d'imatges, mentre que Banshee s'encarregarà de la reproducció de música.

Tots aquests programes venen instaŀlats per defecte i amb el vostre idioma preferit. No són extres i són de franc, perquè tothom en pugui gaudir, fins i tot els que tinguin recursos econòmics més ajustats; donat que, l'Ubuntu, a més de ser de franc, té l'avantatge de funcionar perfectament en ordinadors de maquinari limitat els quals altres sistemes operatius com el Windows ni tan sol s'iniciarien.