Guia Ubuntu/Què us ofereix Lubuntu

Lubuntu és un sistema operatiu complet que us proporciona tot allò que podeu trobar amb Windows o Macintosh, però sense limitacions o restriccions imposades pel programari privatiu. És molt simple d'usar, tot i que també ofereix característiques sofisticades per als usuaris més avançats.

Voleu navegar per Internet? Firefox o Chromium us ho posarà molt fàcil. Aquest serà el mateix Firefox que potser heu utilitzat amb Windows. Voleu connectar amb els amics igual que amb el Messenger? Gwibber, Empathy, Pidgin, tenen la solució. Us cal redactar algun document, un full de càlcul, una presentació? AbiWord o Gnumeric us farà la feina. MtPaint o GIMP us ajudarà amb l'edició d'imatges, mentre que GNOME Player s'encarregarà de la reproducció de música o Vídeo. Amb el Visualitzador d'imatges o amb Shotwell podreu endreçar i visualitzar les vostres fotos de manera molt fàcil i atractiva.

Tots aquests programes venen instaŀlats per defecte i amb el vostre idioma preferit. Els que no hi són per defecte els podreu baixar gratuïtament des d'internet. No són extres i són de franc, perquè tothom en pugui gaudir, fins i tot els que tinguin recursos econòmics més ajustats; donat que, Lubuntu, a més de ser de franc, té l'avantatge de funcionar perfectament en ordinadors de maquinari limitat els quals altres sistemes operatius com el Windows ni tan sol s'iniciarien.