Vés al contingut

Guia Ubuntu/Què us ofereix Kubuntu 11.10

Kubuntu és un sistema operatiu complet que us proporciona tot allò que podeu trobar amb Windows o Macintosh, però sense limitacions o restriccions imposades pel programari privatiu. És molt simple d'usar, tot i que també ofereix característiques sofisticades per als usuaris més avançats.

Voleu navegar per Internet? El navegador web rekonq us ho posarà molt fàcil. El Firefox també el podreu tenir amb Kubuntu. aquest serà el mateix Firefox que potser heu utilitzat amb Windows. Voleu connectar amb els amics igual que amb el Messenger? Kopete o Pidgin tenen la solució. Us cal redactar algun document, un full de càlcul, una presentació? L'OpenOffice.org us farà la feina. El Krita o el Gimp us ajudaran amb l'edició d'imatges, mentres que l'Amarok s'encarregarà de la reproducció de música.

Amb el K3b podreu enregistrar i gravar CD, i amb el Dragon Player reproduir videos. Alguns d'aquests programes venen instal·lats per defecte; i amb el vostre idioma preferit.No són extres i són de franc, perquè tothom en pudi gaudir, fins i tot els que tinguin recursos econòmics més ajustats. Donat que Kubuntu, a més de ser de franc, té l'avantatge de funcionar perfectament en ordinadors de maquinari limitat en els quals altres sistemes operatius com el Windows ni tan sol s'iniciarien.