Guia Ubuntu/Què té d'especial l'Ubuntu

1.Enfocat per als usuaris domèstics.

Tot i que l'Ubuntu té versions per a tota mena d'ordinadors, està principalment pensat per a PCs domèstics. Moltes distribucions de Linux són molt semblants, tant en la versió per a ordinador domèstic com en la versió per a servidors (potents màquines que fan de servidors d'Internet o grans xarxes empresarials). En el cas d'Ubuntu, els desenvolupadors prenen molta cura que sigui tan potent i segur com qualsevol versió per a servidors, i alhora, amb tot el que un usuari domèstic pot necessitar. Al 2004, quan es va crear l'Ubuntu, Mark Shuttleworth va dir: "Microsoft té la majoria del mercat en el nou camp del PC domèstic. Ubuntu està dissenyat per a corregir aquest error".

2. La filosofia i comunitat d'Ubuntu. GNU/Linux és més una filosofia que un simple sistema operatiu. Ubuntu no és diferent que Linux.

3. Valors Africans.

Ubuntu adquireix el seu nom d'una paraula africana que ve a dir ser humanitari/generós amb els altres. Quant Mark Shuttleworth va fundar el projecte Ubuntu Linux al 2004, va redactar una declaració de principis, basada en aquest concepte i els principis del programari lliure. Resumint una mica, la idea és que el programari informàtic en general hauria de ser a l'abast de tothom, que s'ha de poder fer servir a qualsevol lloc, compartir o modificar. Especialment, també hauria de ser disponible en qualsevol idioma. Ubuntu és gratuït com gairebé la majoria de distribucions GNU/Linux. Les actualitzacions són també gratuïtes (normalment durant 18 mesos, per a més detalls podeu veure una taula a l'apartat Què és l'Ubuntu? del Capítol CONEIX l'UBUNTU.

4. Facilitat d'ús.

Ubuntu és més fàcil del que us penseu. El seu entorn de finestres és molt senzill i intuïtiu. En intentar reproduir un arxiu d'àudio comprimit o de vídeo, o de la majoria de formats més populars, si us manca algun connector o plugin, Ubuntu instaŀlarà de forma automàtica tot allò que us calgui. L'únic requisit és tenir disponible una connexió a Internet per a poder baixar els arxius necessaris. Un format d'àudio lliure molt popular és l'ogg; podreu cercar a la web fàcilment música per baixar-la lliurement.

Assistència[modifica]

A http://www.ubuntu.cat/ hi trobaràs: Fòrum, Sala de xat, Llistes de correu i enllaç a la Guia d'Ubuntu per tal d'obetenir ajuda online. També trobaràs molta gent amb ganes d'ajudar a les festes d'instaŀlació que fem semestralment amb cada versió nova d'Ubuntu.