Guia Ubuntu/Què té d'especial el Kubuntu

1.Enfocat per als usuaris domèstics.

Kubuntu està principalment pensat per a PCs domèstics, tot i que usuaris profesionals també els hi pot anar molt bé.

En el cas del Kubuntu, els desenvolupadors prenen molta cura perquè sigui tan potent i segur com qualsevol altra versió d'Ubuntu. Al 2004, quan es va crear l'Ubuntu, Mark Shuttleworth va dir: "Microsoft té la majoria del mercat en el nou camp del PC domèstic. Ubuntu està dissenyat per a corregir aquest error".

2. La filosofia i comunitat d'Ubuntu. GNU/Linux és més una filosofia que un simple sistema operatiu. Ubuntu i, els seus derivatas no són diferents de Linux.

3. Valors Africans.

Ubuntu adquireix el seu nom d'una paraula africana que ve a dir ser humanitari/generós amb els altres. Quant Mark Shuttleworth va fundar el projecte Ubuntu Linux al 2004, va redactar una declaració de principis, basada en aquest concepte i els principis del programari lliure.

Resumint una mica, la idea és que el programari informàtic en general hauria de ser a l'abast de tothom, que s'ha de poder fer servir a qualsevol lloc, compartir o modificar. Especialment, també hauria de ser disponible en qualsevol idioma.

Kubuntu és gratuït com gairebé la majoria de distribucions GNU/Linux. Les actualitzacions son també gratuïtes (normalment durant 18 mesos, per a més detalls podeu veure una taula de les versions en el capítol "Què és el Kubuntu?".

4. Facilitat d'ús. Kubuntu és més fàcil del que us penseu. El seu entorn de finestres és molt senzill i intuïtiu. En intentar reproduir un arxiu d'àudio comprimit o de vídeo, o de la majoria de formats més populars, si us manca algun connector o plugin, el Kubuntu instal·larà de forma automàtica tot allò que us calgui. L'únic requisit és tenir disponible una connexió a Internet per a poder baixar els arxius necessaris.