Guia Ubuntu/Què té d'especial LUBUNTU

Salta a la navegació Salta a la cerca

1.Enfocat per als usuaris domèstics.

Tot i que Lubuntu està principalment pensat per a PCs domèstics amb recursos limitats de maquinari, en ordinadors nous també funcionarà perfectament. Lubuntu fa ús de l'escriptori LXDE (Lightweight X11 Desktop Environment) que és el què el fa tant especial i que pugui funcionar tant bé en ordinadors justes de maquinari.

Al 2004, quan es va crear l'Ubuntu, Mark Shuttleworth va dir: "Microsoft té la majoria del mercat en el nou camp del PC domèstic. Ubuntu està dissenyat per a corregir aquest error". Així mateix, els derivats del Ubuntu, com ho és Lubuntu, segueixent la mateixa filosofia.

2. La filosofia i comunitat d'Ubuntu. GNU/Linux és més una filosofia que un simple sistema operatiu. Ubuntu no és diferent que Linux, i Lubuntu tampoc.

3. Valors Africans.

Ubuntu adquireix el seu nom d'una paraula africana que ve a dir ser humanitari/generós amb els altres. Quant Mark Shuttleworth va fundar el projecte Ubuntu Linux al 2004, va redactar una declaració de principis, basada en aquest concepte i els principis del programari lliure. Resumint una mica, la idea és que el programari informàtic en general hauria de ser a l'abast de tothom, que s'ha de poder fer servir a qualsevol lloc, compartir o modificar. Especialment, també hauria de ser disponible en qualsevol idioma. Lubuntu és gratuït com gairebé la majoria de distribucions GNU/Linux. Les actualitzacions són també gratuïtes (normalment durant 18 mesos, per a més detalls podeu veure una taula a l'apartat Què és Lubuntu? del Capítol CONEIX LUBUNTU.

4. Facilitat d'ús.

Lubuntu és més fàcil del que us penseu. El seu entorn de finestres és molt senzill i intuïtiu. En intentar reproduir un arxiu d'àudio comprimit o de vídeo, o de la majoria de formats més populars, si us manca algun connector o plugin, Lubuntu instaŀlarà de forma automàtica tot allò que us calgui. L'únic requisit és tenir disponible una connexió a Internet per a poder baixar els arxius necessaris. Un format d'àudio lliure molt popular és l'ogg; podreu cercar a la web fàcilment música per baixar-la lliurement.