Vés al contingut

Guia Ubuntu/Què ens ofereix Xubuntu

Xubuntu és un sistema operatiu complert que us proporciona tot allò que podeu trobar amb Windows o Macintosh, però sense limitacions o restriccions imposades pel programari privatiu. És molt simple d'usar, tot i que també ofereix característiques sofisticades per als usuaris més avançats.

Voleu navegar per Internet? Firefox us ho posarà molt fàcil. Aquest serà el mateix Firefox que potser heu utilitzat amb Windows. Voleu connectar amb els amics igual que amb el Messenger? AIM, MSN, ICQ, amb Pidgin teniu la solució. Us cal redactar algun document, AbiWord o LibreOffice us farà la feina. GIMP us ajudarà am l'edició d'imatges, mentre que el reproductor de suports Parole s'encarregarà de la reproducció de música i vídeo.

Tots aquest programes venen instal·lats per defecte i amb el vostre idioma preferit. No són extres i són de franc, perquè tothom en pugui gaudir, fins i tot els que tinguin recursos econòmics més ajustats. Donat que Xubuntu a més de ser de franc, té l'avantatge de funcionar perfectament amb ordinadors de maquinari limitat els quals altres sistemes operatius com el Windows ni tan sol s'iniciarien. De fet, tal com ja he comentat anteriorment, Xubuntu és l'Ubuntu per a ordinadors limitats de maquinari.