Vés al contingut

Guia Ubuntu/Navegador de fitxers Dolphin

El Dolphin és l'aplicació que us permet navegar pels arxius del vostre disc dur o d'altres ordinadors connectats per xarxa. Podreu obrir-lo anant a Menú Kde – Gestor de fitxers Dolphin.

Navegador fitxers Dolphin

A la part superior dreta de la finestra del navegador Dolphin teniu disponibles tres ordres: (De dreta a esquerra)

• Amb la X: Tancar.

•Amb la fletxa amunt: Maximitzar o restaurar: fa que la finestra ocupi tota la pantalla o, en cas que ja sigui així, realitza la acció inversa.

• Amb la fletxa avall: Minimitzar: amaga la finestra. Per a poder mostrar-la de nou, cal fer servir el panell inferior on es mostren totes les finestres de l'escriptori en ús.


Per a moure una finestra, podeu prémer amb el botó esquerre sobre la barra superior i, sense deixar-la anar, arrossegueu la finestra.

Una altra manera de maximitzar/restaurar una finestra és fent doble clic sobre la barra superior de la finestra.

A la cantonada superior esquerra, veureu un petit dibuix (el símbol d'una carpeta de color blau) sobre el qual podreu clicar amb el botó esquerre. Aleshores, apareix un menú que us permet fer les mateixes accions que ja hem comentat i algunes més.

On diu divideix, teniu una opció molt útil per dividir el navegador en dos finestres. També es pot dividir prement la tecla F3. Per tornar a tindre una finestra, premeu Tanca o F3.

Navegador fitxers Dolphin amb 2 finestres

Per la vostra comoditat, Dolphin bé amb algunes carpetes ja creades per tal de tindre ben endreçats els vostres Documents, Imatges, Música, etc. Si hi ha alguna carpeta que en feu molt d'ús, la podeu arrossegar a la part esquerra del navegador on hi ha els discs Durs i Paperera entre d'altres accessos ràpids.

A la part superior dreta del navegador, per sota de la X de tancar la finestra, hi teniu un símbol amb tres ratlles horitzontals per poder configurar Dolphin com més us agradi.