Guia Ubuntu/Midori

Salta a la navegació Salta a la cerca

Midori és un navegador web lleuger. Utilitza el motor de renderització web WebKit (https://es.wikipedia.org/wiki/WebKit) i les llibreries gràfiques GTK+2 o GTK+ 3. Midori és part de l'entorn d'escriptori Xfce.

És conegut per la seva eficàcia amb el navegador Safari del Mac OS X.

El Midori és el navegador web estàndard de la distribució Raspbian, dissenyada específicament pel seu ús amb l'ordinador monoplaca Raspberry Pi basat en un processador ARMv6. Per altra banda el Midori també s'inclou com a navegador per defecte en les distribucions elementary OS i Bodhi Linux.

A la versió MATE per Raspberry Pi no hi ve inclòs però fàcilment el podreu instal·lar amb El Centre de Programari del Ubuntu o amb Synaptic.


Com a curiositat:

El Midori (verd) és un licor de color verd clar i gust de meló fabricat per Suntory a Mèxic, tot i que originàriament es va elaborar al Japó fins al 1987. Va ser presentat el 1978 en una festa de llançament celebrada en el famós Studio 54 de Nova York. Sol tenir un contingut del 20-21% d'alcohol per volum.

Com és extremadament dolç, sol barrejar o usar-se per elaborar còctels, com ara un Japanese slipper. El Midori sol usar-se en diversos long drinks, amb llimonada, suc de llimona fresc, de llima, pinya o taronja. S'usen sabors àcids per compensar la seva dolçor.

Com activar el Corrector Ortogràfic

Per defecte el corrector ortogràfic ve inhabilitat, però activar-lo és ben senzill. Feu el següent:

Premeu Menú (icona a la part superior dreta representada per una clau anglesa dins d'un full de paper) - Preferències - Comportament. Marqueu la casella que hi diu Activa la comprovació ortogràfica.

Midori és molt més ràpid que el Firefox i altres navegadors. Si utilitzeu Raspberry Pi notareu la diferència