Vés al contingut

Guia Ubuntu/Kubuntu 12.04 LiveCD

Abans d'iniciar qualsevol tipus d'instal·lació, és recomanable fer una copia de seguretat dels arxius importants que tingueu al vostre PC. Per a instaŀlar Kubuntu, o per a provar el Live CD, evidentment us caldrà el CD d'instaŀlació que potser haureu aconseguit d'algun amic. Aquest CD està preparat per a iniciar una sessió en directe i, més tard, la instaŀlació. Però en el cas que tingueu descarregada una imatge baixada d'Internet, haureu de tenir en compte que la imatge ISO caldrà gravar-la en un CD tal com es comenta a continuació. Una imatge ISO no es pot gravar com un CD de dades, sinó que cal gravar-la com el que és, una imatge d'un CD. Per tant, caldrà que feu servir la funció específica del vostre programa de gravació de CD. Per exemple, amb el Nero: Grabar CD desde imagen ISO. O bé amb el K3b (eina d'enregistrar CDs del KDE), que ja el porta instaŀlat el Kubuntu, podeu fer Grava imatge (al menú Més accions...).

Un cop ja disposeu del CD d'instaŀlació, el poseu al lector de CD i arranqueu el PC. Si s'inicia correctament, hauríeu de visualitzar el logo del Kubuntu; si no és així, caldrà que reviseu a la configuració de la BIOS de la placa mare del vostre PC que tingui seleccionada l'arrencada des del CD/DVD. Normalment, es pot accedir a la BIOS en iniciar el PC prement al mateix temps la tecla SUPR, DEL, F11 o F2, depenent del PC. No totes les BIOS són iguals, podeu consultar el manual de la placa mare del vostre PC. Si teniu sort, potser ja teniu aquesta opció per defecte i el CD arrenca automàticament.


Un cop aconseguiu arrencar des del CD, i visualitzeu el menú d'inici de sessió, a l'esquerra de la finestra haureu de triar l'idioma, podreu veure que la llista és molt completa.

Kubuntu Idioma

Amb la següent pantalla podreu, entre altres coses, comprovar si el CD té defectes i iniciar la instal·lació.

Inicia el Kubuntu

Si heu triat "Inicia el Kubuntu", a la següent pantalla tindreu dos opcions: "Vull provar Kubuntu" i "Instaŀla Kubuntu". Si encara no el voleu instaŀlar i només voler fer un tast, trieu "vull provar" per tal d'iniciar una "Live sesion" per poder veure i utilitzar el Kubuntu (fent servir només la memòria Ram de l'ordinador) sense instaŀlar-hi res al disc dur.