Vés al contingut

Guia Ubuntu/KUBUNTU Compressió d'arxius

Per al dia a dia, la compressió d'arxius s'ha convertit en un ús molt estès. Un o varis arxius es compacten en un sol ocupant menys espai, de tal manera que, el seu transport d'un ordinador a un altre és molt més fàcil.

Molts usuaris utilitzen el format Zip i aquest és totalment compatible amb Kubuntu.

Si feu doble clic en un arxiu compres en aquest format aquest s'obrirà amb el programa Ark. Aleshores, seleccioneu tots els arxius i feu clic a Extreu. Tot seguit, indiqueu la ubicació per a desar els arxius i tindreu els arxius descomprimits.

Per a crear un arxiu comprimit o carpeta, feu clic amb el botó dret del ratolí, feu clic a Compressió ... i trieu el tipus d'arxiu que voleu crear.

Una opció que no té Ark, és la compressió d'arxius amb contrasenya. Per tant, si teniu un arxiu protegit que heu rebut d'un altre ordinador, no el podreu obrir. En qualsevol cas, això té fàcil solució. Instaleu al vostre ordinador el programa File Roller amb el Centre de programari Muon. Amb aquest programa podreu obrir arxius protegits amb contrasenya i en podreu crear també amb contrasenya.