Vés al contingut

Guia Ubuntu/KDE/Ubuntu One

Ubuntu One és un servei del grup Canonical per als usuaris d'Ubuntu, dissenyat per compartir arxius i la sincronització entre els sistemes.

Amb Ubuntu One, els usuaris podreu emmagatzemar, transferir i sincronitzar arxius des de diferents ordinadors amb l'Ubuntu. Podreu tindre arxius o documents disponibles des de qualsevol lloc on esteu amb un ordinador connectat a internet. Entre altres avantatges, si teniu la necessitat d'enviar a algú un arxiu o document massa gran per enviar-lo per correu electrònic, podreu utilitzar Ubuntu One.

Ubuntu One té una aplicació client que només funciona en l'Ubuntu 9.04 i versions posteriors. Actualment hi ha disponible una versió per a Microsoft Windows XP, Vista i 7. El compte Ubuntu One gratuït ofereix 2 GB d'emmagatzematge. Els usuaris podeu actualitzar a 20 GB mitjançant el pagament d'una quota mensual de 2,99 dòlars americans, o bé 29,99 dòlars anuals.

Ubuntu One bé instaŀlat amb Ubuntu, però no amb Kubuntu. Si l'instaŀleu amb el centre de programari Muon podreu tindre una carpeta al vostre PC sincronitzada amb Ubuntu One. Però si no voleu aquesta funcionalitat i, només us interessa el servei núvol (tindre arxius remots al servidor d'Ubuntu One), podeu utilitzar-lo sense haver d'instaŀlar-lo.

Una de les darreres novetats, és l'opció de poder compartir els arxius desats a Ubuntu One creant un senzill enllaç. Només cal prémer l'opció Publish File (on diu More) de la pestanya Files, per crear l'enllaç, el qual podrà utilitzar qualsevol altre des de qualsevol sistema operatiu per descarregar-se l'arxiu que vulgueu compartir.

En l'actualitat hi ha més característiques planejades com permetre als usuaris compartir arxius a través de la xarxa local (en lloc de fer servir el Ubuntu One Cloud), o la sincronització de favorits de Firefox amb Ubuntu One.

L'únic petit inconvenient és que, de moment, el gestor de client només està disponible en anglès.

Per aquells que no domineu l'anglès a continuació teniu un tutorial per poder donar-vos d'alta a l'Ubuntu One i poder fer ús d'aquest servei fàcilment.


Alta a Ubuntu One[modifica]

Amb qualsevol navegador d'internet aneu a https://one.ubuntu.com/

Feu clic a Sign Up

A la finestra que aparegui, feu clic a Choose your language (part inferior dreta)

De moment, l'assistent d'alta no està disponible en català, aleshores, per exemple, trieu Español.

Triar idioma
Triar idioma

Un cop triat l'idioma, cal prémer a Cuenta nueva.

cuenta nueva
cuenta nueva

Tot seguit, poseu el vostre correu electrònic i ompliu la casella amb las dos paraules en negreta.

crear cuenta
crear cuenta

A la següent finestra, heu de posar el codi que haureu rebut per correu.

correo de registro
correo de registro

Ara, el que cal fer, és posar un nom i contrasenya per completar el registre. Aquests seran els que haureu d'introduir cada cop que vulgueu fer ús de l'Ubuntu One.

completar registro
completar registro

Tot seguit podreu veure les dades del vostre compte. Ara haure de fer clic a subscribe per triar un pla de pagament o gratuït.

triar tipus compte
triar tipus compte

A la següent pantalla, tindreu l'opció de triar la subscripció gratuïta (sign up for free) amb 2GB d'espai disponible, i la subscripció de pagament amb 20 GB d'espai.

triar subscripció
triar subscripció

Per acabar haureu de confirmar el tipus de subscripció triada. Cal que us fixeu allà on diu Option, si hi posa 2 o 20 GB per no equivocar-vos.

Per confirmar-ho, premeu Agree & Subscribe.

A partir d'aquest moment, ja podreu fer ús d'aquest servei.


Ús de l'Ubuntu One[modifica]

Un cop hageu iniciat Ubuntu One, obriu la pestanya Files (arxius)

Per pujar un arxiu al vostre compte de l'Ubuntu One, feu clic a Upload File (pujar arxiu)

Amb la finestra emergent, podreu navegar pel disc del vostre PC, triar un arxiu, i fent clic a upload, pujar-lo.

Inicialment, l'arxiu pujat, només el podreu veure vosaltres. Accedint-hi amb el corresponent nom i contrasenya.

Al final de la línia de cada arxiu, teniu un botó que hi diu more (més), si el premeu, tindreu tres opcions disponibles:

1.Publish File. Aquesta és per publicar l'arxiu i poder compartir-lo. Si hi feu clic, a partir d'aquest moment, quant feu clic a more tindreu una Public URL. Una URL pública és quelcom semblant això: http://ubuntuone.com/p/GSw/ una adreça que podreu donar a qui vulgueu perquè pugui descarregar-se l'arxiu des de qualsevol PC, encara que no tingui Linux, tan se val.

2.Download File. Amb aquesta opció podreu descarregar l'arxiu des d'aquí mateix.

3.Delete File. Per esborrar l'arxiu.


Recordeu, si teniu un arxiu massa gran per enviar-lo per correu electrònic, aprofiteu l'Ubuntu One. Ràpid, senzill i gratuït.