Vés al contingut

Guia Ubuntu/Instaŀlació Xubuntu amb USB

Instaŀlació en una clau USB[modifica]

Per a instal·lar el Xubuntu en una clau USB teniu dos opcions.

Una, seria fer la instaŀlació com si fos un disc dur normal tal com s'explica al capítol instaŀlació del Xubuntu d'aquesta guia. D'aquesta manera tindreu una instaŀlació normal la qual podreu afegir programari i desar documents d'igual manera com ho faríeu amb un Xubuntu instaŀlat en un disc dur amb la mobilitat que us aporta un dispositiu tant petit. Actualment es poden trobar bé de preu claus de 8 o 16 GB que us permetran instal·lar bastant programari. En aquest cas l'únic requisit que cal tindre en comte, i és molt important és: per evitar que la instaŀlació que feu al USB us afecti al disc dur del ordinador que feu servir, cal desconnectar-lo o inhabilitar-lo (el disc dur) des de la bios del pc. Si no sabeu què és això últim serà millor que descarteu aquest tipus d'instaŀlació o us assessoreu amb algú que en sàpiga més.

Si sou un usuari avançat, i sabeu identificar el dispositiu correctament sigui sda o sdb, pot ser no us caldrà inhabilitar el disc dur del PC, sempre que instal·leu el GRUB http://ca.wikipedia.org/wiki/GRUB a la clau USB i no al disc dur del PC.

L'altre opció molt més fàcil és fer una instaŀlació tipus Live-CD. Al Primer Capítol d'aquesta guia també es parla del Live-CD. Un Live-USB és el mateix però amb diferent suport. Bàsicament una sessió tipus Live no instal·la res al disc dur sense posar en risc l'ordinador el qual en feu ús. Per a iniciar la instaŀlació tipus Live feu clic al llançador al Botó Ratolí i a Sistema - Creador de discos d'arrencada.


Primer cal triar una imatge *.iso fent clic a Altre ...

Després triar la clau USB allà on diu Disc USB a utilitzar:

Per acabar on diu En arrencar des d'aquest disc ... trieu una opció segons l'espai que disposeu.

Finalment feu clic a Creació d'un disc d'arrencada. En poc més de 10 minuts el tindreu instal·lat.

Per als usuaris novells, una manera fàcil d'identificar una clau USB o una partició d'un dis dur, és mirant la seva capacitat en GB.