Vés al contingut

Guia Ubuntu/Instaŀlació Ubuntu Reduïda

El procés d'instaŀlació, com veureu tot seguit, és molt senzill.

Les següents captures de pantalla poden variar segons el que tingueu instaŀlat al vostre ordinador. Si teniu un o dos discs durs, si hi teniu windows o altres sistemes operatius, etc. Si teniu dubtes us recomanem que us assessoreu correctament. Tan si instal·leu Ubuntu com Kubuntu o Xubuntu, etc., el procés d'instal·lació és el mateix. Només pot variar una mica el color o estil de les finestres, però aquest tutorial us farà servei igualment.

Primer de tot: Heu llegit l'anterior capítol Què CAL fer abans d'instal·lar?

Quan tingueu preparat el CD/DVD o USB continueu aquí.

Si abans heu triat "Vull Provar Ubuntu" heu de prémer la icona "instal-la Ubuntu" que trobareu a l'escriptori d'Ubuntu per iniciar l'instaŀlació. O també podreu des de el Live CD/USB prémer "Instaŀla Ubuntu" per tal de començar. Tots dos camins van a parar al mateix lloc!

1er pas. Disposició del teclat.

1er pas. Disposició del teclat.

2on pas. Updates and other software (Actualitzacions i altre programari)

IMPORTANT. Veureu que en el procés d'instal·lació se us oferirà a triar entre dues opcions, instal·lació normal o reduïda. La diferència és només en la quantitat de programari que s'instal·larà al vostre equip. 
  • Instal·lació normal: Navegador Internet, Paquet Ofimàtic, jocs, reproductors multimèdia, etc.
  • Instal·lació reduïda (Minimal Installation): Navegador Internet i utilitats bàsiques.

Si sou dels que ho feu tot al núvol (online) us anirà molt bé la reduïda (Tal com es pretén en aquesta guia). Estalviareu temps d'instal·lació i espai al disc dur. Recordeu que hi ha unes quantes opcions per treballar ofimàticament online com el Google docs, el Think Free i en projecte el LibreOffice online. Gmail i Google calendar ajuden molt a treballar online. A més, si més tard veieu que trobeu a faltar algun programa sempre el podreu afegir fàcilment.

Ara bé, si teniu clar que necessitareu més programari des de el primer moment trieu la instal·lació normal.

També podeu triar si voleu descarregar actualitzacions del sistema i programari de tercers per si potser usg faran falta controladors de wifi o codecs per reproduir MP3 o altres necessitats.

2n pas. Actualitzacions i altre programari.

3er pas. Tipus instal·lació.

La imatge següent pot variar depenent si hi teniu altres sistemes operatius o no al vostre equip.

Si no hi teniu cap altre sistema operatiu veureu una imatge com la següent o molt semblant.

3r pas. Instal·lació sense altre s.o.

La primera opció "Esborra el disc" és la més senzilla, es clar sempre hi quan no hi teniu res a guardar.

"Alguna altra cosa" és per aquells que saben el que es fan.

Si hi teniu un altre s.o. sigui Windows, o Ubuntu, o altre tipus veureu una imatge com la següent o semblant.

3r pas. Instal·lació amb algun altre s.o.

"Instal·la els sistemes operatius un al costat del altre" és l'opció que us mantindrà el s.o. que ja tingueu al vostre ordinador i afegirà l'Ubuntu. En iniciar el PC, desprès de la instal·lació, un menú us preguntarà quin dels dos sistemes voleu iniciar. Es recomana fer una còpia de seguretat dels vostres document, fotos i arxius per si alguna cosa falla.

"Esborra el disc i instal·la el sistema operatiu Ubuntu" és l'opció que esborrarà tot allò que hi tingueu al disc dur i instal·larà nomès l'Ubuntu.

4r pas. On sou?

4r pas. On sou?


5è pas. Qui sou?

5è pas. Qui sou?

Important: L'usuari, amb la contrasenya que ara establiu, serà l'usuari administrador del sistema. Més endavant, aquest usuari serà qui tindrà privilegis per a tasques administratives del sistema. Es aconsellable que les contrasenyes siguin llargues, amb lletres i números, difícils de relacionar amb l'usuari per tal de que siguin difícils d'esbrinar. Un cop tingueu el sistema instal·lat, és bo canviar la contrasenya cada cert temps.

Per iniciar l'instaŀlació, premeu el botó Continua.

En acabar la instaŀlació, una finestra us donarà dues opcions: continuar provant el Live CD o reiniciar el PC per a poder iniciar amb l'Ubuntu ja instaŀlat al PC.

Fi Instaŀlació

Després de reiniciar el PC, podreu veure la pantalla que us permet introduir el vostre nom i contrasenya per a entrar al sistema.

Aleshores ja podreu gaudir de l'Ubuntu.