Vés al contingut

Guia Ubuntu/Instaŀlació Ubuntu Budgie

El procés d'instaŀlació, com veureu tot seguit, és molt senzill.

Les següents captures de pantalla poden variar segons el que tingueu instaŀlat al vostre ordinador. Si teniu un o dos discs durs, si hi teniu windows o altres sistemes operatius, etc. Si teniu dubtes us recomanem que us assessoreu correctament. Tan si instal·leu Ubuntu com Kubuntu o Xubuntu o Ubuntu Budgie, etc., el procés d'instal·lació és el mateix. Només pot variar una mica el color o estil de les finestres, però aquest tutorial us farà servei igualment.

Primer de tot: Heu llegit l'anterior capítol Què CAL fer abans d'instal·lar?

Quan tingueu preparat el CD/DVD o USB continueu aquí.

Si abans heu triat "Vull Provar Ubuntu Budgie" heu de prémer la icona "instal-la Ubuntu Budgie" que trobareu a l'escriptori d'Ubuntu Budgie per iniciar l'instaŀlació. O també podreu des de el Live CD/USB prémer "Instaŀla Ubuntu Budgie" per tal de començar. Tots dos camins van a parar al mateix lloc!

1er Pas. Idioma.

Veureu que la llista és molt complerta. Trieu el que us vingui millor.

1er pas. Idioma.


2on pas. Disposició del teclat.

2n pas. Disposició del teclat.

3er pas. Xarxa.

Si us connecteu a internet podreu baixar actualitzacions i alguna cosa mes.

3er pas. Xarxa.

4ar pas. Actualitzacions i altre programari.

IMPORTANT. Hi ha una novetat en la actual versió que fins ara no existia. Veure que en el procés d'instal·lació se us oferirà a triar entre dues opcions, instal·lació normal o reduïda. La diferència és només en la quantitat de programari que s'instal·larà al vostre equip. 
  • Instal·lació normal: Navegador Internet, Paquet Ofimàtic, jocs, i reproductors multimèdia.
  • Instal·lació reduïda: Navegador Internet i utilitats bàsiques.

Si sou dels que ho feu tot al núvol (online) us anirà molt bé la reduïda. Estalviareu temps d'instal·lació i espai al disc dur. Recordeu que hi ha unes quantes opcions per treballar ofimàticament online com el Google docs, el Think Free i en projecte el LibreOffice online. Gmail i Google calendar ajuden molt a treballar online. A més, si més tard veieu que trobeu a faltar algun programa sempre el podreu afegir fàcilment.

Ara bé, si teniu clar que necessitareu més programari des de el primer moment trieu la instal·lació normal.

4r pas. Actualitzacions i Programari.

5è pas. Tipus d'instal·lació

Si no hi teniu cap altre sistema operatiu instaŀlat, veureu la captura "Espai disc sense cap altre sistema instaŀlat".

Si teniu el windows, o qualsevol altre sistema instaŀlat, veureu la captura "Espai de disc amb altres sistemes operatius detectats".


L'opció "Esborra el ...", és la més senzilla. Ja que us farà tot el que sigui necessari. La que hi diu "Alguna altra cosa", està pensada per a usuaris avançats que vulguin tindre un control més ampli de la instaŀlació.

Si voleu conservar el sistema operatiu que ja tingueu instaŀlat, i que es faci de manera automàtica, haureu de triar l'opció "Instal·la els sistemes operatius Ubuntu Budgie i..."

Espai disc sense cap altre sistema instaŀlat
Espai de disc amb altres sistemes operatius detectats

6è Pas. Reserva d'espai.

6è Pas. Reserva d'espai

7è Pas. On sou?

7è Pas. On sou?

8è Pas. Qui sou?

8è Pas. Qui sou?


Important: L'usuari, amb la contrasenya que ara establiu, serà l'usuari administrador del sistema. Més endavant, aquest usuari serà qui tindrà privilegis per a tasques administratives del sistema. Es aconsellable que les contrasenyes siguin llargues, amb lletres i números, difícils de relacionar amb l'usuari per tal de que siguin difícils d'esbrinar. Un cop tingueu el sistema instal·lat, és bo canviar la contrasenya cada cert temps.


Per iniciar l'instaŀlació, premeu el botó Continua.

Si tot a anat bé veureu una finestra com la següent captura. Aquesta finestra anirà canviant i us podeu entretindre una mica amb informació variada sobre Ubuntu mentre espereu que acabi la instaŀlació.

Instal·lant Ubuntu

En acabar la instaŀlació, una finestra us donarà dues opcions: continuar provant el Live USB o reiniciar el PC per a poder iniciar amb Ubuntu Budgie ja instaŀlat al PC.

Després de reiniciar el PC, podreu veure la pantalla que us permet introduir el vostre nom i contrasenya per a entrar al sistema.

Aleshores ja podreu gaudir de l'Ubuntu Budgie.