Guia Ubuntu/Instaŀlació Ubuntu 17.10

El procés d'instaŀlació, com veureu tot seguit, és molt senzill.

Les següents captures de pantalla poden variar segons el que tingueu instaŀlat al vostre ordinador. Si teniu un o dos discs durs, si hi teniu windows o altres sistemes operatius, etc. Si teniu dubtes us recomanem que us assessoreu correctament. Tan si instal·leu Ubuntu com Kubuntu o Xubuntu o Ubuntu Budgie, etc., el procés d'instal·lació és el mateix. Només pot variar una mica el color o estil de les finestres, però aquest tutorial us farà servei igualment.

Primer de tot: Heu llegit l'anterior capítol Què CAL fer abans d'instal·lar?

Quan tingueu preparat el CD/DVD o USB continueu aquí.

Si abans heu triat "Vull Provar Ubuntu" heu de prémer la icona "instal-la Ubuntu" que trobareu a l'escriptori d'Ubuntu per iniciar l'instaŀlació. O també podreu des de el Live CD/USB prémer "Instaŀla Ubuntu" per tal de començar. Tots dos camins van a parar al mateix lloc!


1r pas. Idioma.

Veureu que la llista és molt complerta. Trieu el que us vingui millor.


2n pas. Disposició del teclat.

2n pas. Disposició del teclat.


3r Pas. Preparant per instaŀlar.

En el cas d'estar connectats a internet, podreu marcar les opcions per baixar actualitzacions i/o programari de tercers

3er pas. Preparant per instaŀlar.

4t pas. Tipus instal·lació.

IMPORTANT. Hi ha una novetat en la actual versió que fins ara no existia. Veure que en el procés d'instal·lació se us oferirà a triar entre dues opcions, instal·lació normal o reduïda. La diferència és només en la quantitat de programari que s'instal·larà al vostre equip. 
  • Instal·lació normal: Navegador Internet, Paquet Ofimàtic, jocs, i reproductors multimèdia.
  • Instal·lació reduïda: Navegador Internet i utilitats bàsiques.

Si sou dels que ho feu tot al núvol (online) us anirà molt bé la reduïda. Estalviareu temps d'instal·lació i espai al disc dur. Recordeu que hi ha unes quantes opcions per treballar ofimàticament online com el Google docs, el Think Free i en projecte el LibreOffice online. Gmail i Google calendar ajuden molt a treballar online. A més, si més tard veieu que trobeu a faltar algun programa sempre el podreu afegir fàcilment.

Ara bé, si teniu clar que necessitareu més programari des de el primer moment trieu la instal·lació normal.

La imatge següent pot variar depenent si hi teniu altres sistemes operatius o no al vostre equip.

4r pas. Tipus instal·lació.

5è pas. On sou?

5è pas. On sou?


6è pas. Qui sou?

6èpas. Qui sou?

Important: L'usuari, amb la contrasenya que ara establiu, serà l'usuari administrador del sistema. Més endavant, aquest usuari serà qui tindrà privilegis per a tasques administratives del sistema. Es aconsellable que les contrasenyes siguin llargues, amb lletres i números, difícils de relacionar amb l'usuari per tal de que siguin difícils d'esbrinar. Un cop tingueu el sistema instal·lat, és bo canviar la contrasenya cada cert temps.

Per iniciar l'instaŀlació, premeu el botó Continua.

En acabar la instaŀlació, una finestra us donarà dues opcions: continuar provant el Live CD o reiniciar el PC per a poder iniciar amb l'Ubuntu ja instaŀlat al PC.

Fi Instaŀlació

Després de reiniciar el PC, podreu veure la pantalla que us permet introduir el vostre nom i contrasenya per a entrar al sistema.

Aleshores ja podreu gaudir de l'Ubuntu.