Guia Ubuntu/Instaŀlació Ubuntu 16.10 gnome

El procés d'instaŀlació, com veureu tot seguit, és molt senzill.

Les següents captures de pantalla poden variar segons el que tingueu instaŀlat al vostre ordinador. Si teniu un o dos discs durs, si hi teniu windows o altres sistemes operatius, etc. Si teniu dubtes us recomanem que us assessoreu correctament. Tan si instal·leu Ubuntu amb Unity o Mate, o bé Kubuntu o Xubuntu, GNOME, etc., el procés d'instal·lació és el mateix. Només pot variar una mica el color o estil de les finestres, però aquest tutorial us farà servei igualment.

Per a iniciar la instaŀlació al disc dur, un cop heu triat el vostre idioma, feu clic a Continua.

1er pas. Benvingut.

1r pas. Benvingut.

2on pas. Preparant per instaŀlar.

En el cas d'estar connectats a internet, podreu marcar les opcions per baixar actualitzacions i/o programari de tercers.

2n pas. Preparant per instaŀlar..

3er pas. Tipus d'instaŀlació.

La imatge següent pot variar depenent si hi teniu altres sistemes operatius o no al vostre equip.

3er pas. Tipus d'instaŀlació
  • Instaŀla el sistema operatiu Ubuntu GNOME al seu costat.

Aquesta és l'opció que heu de triar si voleu conservar el sistema operatiu que ja tingueu instaŀlat i que es faci de manera automàtica, conservant els vostres documents i arxius que ja teniu. Tot i que és molt recomanable fer còpia de seguretat dels vostres documents, fotos, etc per si alguna cosa falla.

  • Esborra el disc i instaŀla el sistema operatiu Ubuntu GNOME.

Aquesta és l'opció més senzilla ja que us farà tot el que sigui necessari. Però cal tenir en compte que esborrarà TOT allò que i teniu al vostre equip.

  • Alguna altra cosa.

Aquesta està pensada per a usuaris avançats que vulguin tindre un control més ampli de la instaŀlació.

També hi teniu l'opció d'encriptar les dades per augmentar la seguretat i utilitzar LVM


4r pas. Reserva d'espai de disc.

Si no hi teniu altres sistemes instaŀlats, veureu una captura com la següent o semblant per confirmar on instaŀlareu l'Ubuntu.

4r pas. Reserva d'espai de disc sense altres sistemes.

En el cas que hagueu triat l'opció Instal·la el sistema operatiu Ubuntu GNOME al seu costat, veureu una finestra indicant la quantitat d'espai assignada a cada sistema. Tindreu també la possibilitat de canviar la quantitat d'espai assignat. Per la resta, no us preocupeu, que és bufar i fer ampolles.

3er pas. Tipus d'instaŀlació amb altres s.o.


5è pas. On sou?

5è pas. On sou?

6è pas. Disposició del teclat.

6è pas. Disposició del teclat.

7è pas. Qui sou?

7è pas. Qui sou?

Important: L'usuari, amb la contrasenya que ara establiu, serà l'usuari administrador del sistema. Més endavant, aquest usuari serà qui tindrà privilegis per a tasques administratives del sistema. Es aconsellable que les contrasenyes siguin llargues, amb lletres i números, difícils de relacionar amb l'usuari per tal de que siguin difícils d'esbrinar. Un cop tingueu el sistema instal·lat, és bo canviar la contrasenya cada cert temps.


Per iniciar l'instaŀlació, premeu el botó Continua.

Si tot a anat bé veureu una finestra com la següent captura. Aquesta finestra anirà canviant i us podeu entretindre una mica amb informació variada sobre Ubuntu mentre espereu que acabi la instaŀlació.

Si heu marcat abans l'opció baixar actualitzacions, pot ser una bona estona.

Instaŀlació

En acabar la instaŀlació, una finestra us donarà dues opcions: continuar provant el Live CD o reiniciar el PC per a poder iniciar amb l'Ubuntu ja instaŀlat al PC.

Fi Instaŀlació

Després de reiniciar el PC, podreu veure la pantalla que us permet introduir el vostre nom i contrasenya per a entrar al sistema.

Aleshores ja podreu gaudir de l'Ubuntu versió GNOME.