Vés al contingut

Guia Ubuntu/Instaŀlació Ubuntu 11.04

El procés d'instaŀlació, com veureu tot seguit, és molt senzill.

Les següents captures de pantalla poden variar segons el que tingueu instaŀlat al vostre ordinador. Si teniu un o dos discs durs, si hi teniu windows o altres sistemes operatius, etc. Si teniu dubtes us recomanem que us assessoreu correctament.

Per a iniciar la instaŀlació al disc dur, un cop heu triat el vostre idioma, feu clic a Instaŀla Ubuntu.

1r pas. Benvingut.

2n pas. Preparant per instaŀlar.

En aquest punt es verifica si teniu prou espai al disc dur, i si teniu connexió a internet. En el cas d'estar connectats a internet, podreu marcar les opcions per baixar actualitzacions i/o programari de tercers.

3r pas. Reserva d'espai de disc, 1r pas

Si no teniu cap altre sistema operatiu instaŀlat, veureu la captura "Espai disc sense cap altre sistema instaŀlat".

Si teniu el windows, o qualsevol altre sistema instaŀlat, veureu la captura "Espai de disc amb altres sistemes operatius detectats".


L'opció Esborra el disc per complert, és la més senzilla. Ja que us farà tot el que sigui necessari. La d'Especificació manual, està pensada per a usuaris avançats que vulguin tindre un control més ampli de la instaŀlació.

Si voleu conservar el sistema operatiu que ja tingueu instaŀlat, i que es faci de manera automàtica, haureu de triar l'opció Instaŀla juntament amb altres sistemes operatius.

Espai disc sense cap altre sistema instaŀlat
Espai de disc amb altres sistemes operatius detectats

4r pas. Reserva d'espai de disc, 2n pas.

Si no teniu altres sistemes instaŀlat, veureu una captura com la següent per confirmar on instaŀlareu l'Ubuntu.

En el cas que hàgiu triat l'opció Instaŀla juntament amb altres sistemes operatius, veureu una finestra indicant la quantitat d'espai assignada a cada sistema. Tindreu també la possibilitat de canviar la quantitat d'espai assignat. Per la resta, no us preocupeu, que és bufar i fer ampolles.


5è pas. On sou?.

6è pas. Disposició del teclat .

7è pas. Qui sou?.

Important: L'usuari, amb la contrasenya que ara establiu, serà l'usuari administrador del sistema. Més endavant, aquest usuari serà qui tindrà privilegis per a tasques administratives del sistema. Es aconsellable que les contrasenyes siguin llargues, amb lletres i números, difícils de relacionar amb l'usuari per tal de que siguin difícils d'esbrinar. Un cop tingueu el sistema instal·lat, és bo canviar la contrasenya cada cert temps.


8è pas. Instaŀla.

Finestra informativa de les dades d'instaŀlació.

En fer clic a instaŀla, veureu una barra de procés amb unes presentacions que us explicaran coses de l'Ubuntu.

En acabar la instaŀlació, una finestra us donarà dues opcions: continuar provant el Live CD o reiniciar el PC per a poder iniciar amb l'Ubuntu ja instaŀlat al PC.

Després de reiniciar el PC, podreu veure la pantalla que us permet introduir el vostre nom i contrasenya per a entrar al sistema.

Aleshores ja podreu gaudir de l'Ubuntu.