Vés al contingut

Guia Ubuntu/Instaŀlació Kubuntu 12.04

El procés d'instaŀlació, com veureu tot seguit, és molt senzill.

Les següents captures de pantalla poden variar segons el que tingueu instaŀlat al vostre ordinador. Si teniu un o dos discs durs, si hi teniu windows o altres sistemes operatius, etc. Si teniu dubtes us recomanem que us assessoreu correctament.

El primer que cal fer és, tal com es comenta a l'apartat Kubuntu LiveCD, iniciar el CD, triar l'idioma, prémer "Inicia el Kubuntu" i escollir l'opció "instaŀla el Kubuntu al PC".

Tot seguit, aneu responent les següents preguntes:

1r Pas. Benvingut.

Benvingut. Trieu llengua

2n Pas. Prepareu l'espai al disc

Arrivat aquest pas podeu tindre 2 opcions: A (si no teniu cap sistema instaŀlat) i B (amb algun sistema ja instaŀlat: windows, Linux, etc).

Opció A.

En el cas que no tingueu cap altre sistema operatiu instaŀlat veure una finestra semblant a la següent captura.

Prepareu l'espai al disc

Si sou un usuari novell i podeu esborrar el contingut del disc dur, la primera opció Esborra el disc i utilitza'l per complet és la més fàcil, ja que automàticament farà tot el que calgui. L'opció Espeficicació Manual ... es recomana per a usuaris amb coneixements avançats de particions de discs durs.

Opció B.

Si ja teniu algun altre sistema operatiu instal·lat a l'ordinador, veureu una finestra semblant a l'Opció A, però amb tres posibilitats de particions:

1.- Instaŀla de manera paraŀlela, de manera que se n'hagi de triar ...

Aquesta és l'opció que cal triar per tal de conservar el sistema operatiu que tingueu ja instaŀlat. No caldrà que feu res especial, la instal·lació és totalment automatitzada.

El que si podreu determinar si us bé de gust, és el tamany de les particions per cada sistema operatiu. On diu Després, podreu canviar-ho i, per exemple, pot ser triar un 50% del disc per a windows, i l'altre 50% pel Kubuntu.

2.- Esborra el disc i utilitza'l per complet.

Evidentment, aquesta opció no conservaria el sistema operatiu detectat. Esborraria tot el disc abans d'instal·lar el Kubuntu.

3.- Especificació manual ... El mateix que a l'opció A.

3r Pas. Configuració

Prepareu les particions

En aquest punt, els usuaris novells no hauríeu de tocar res i premer Endavant.

Les modificacions a la Taula de particions, només les haurien de modificar usuaris avançats en sistemes Linux. Si és el primer cop que feu una instal·lació, seria bo que us assessoréssiu amb un usuari expert.

4t Pas. Fus horari

Fus horari. On sou?

5è Pas. Teclat

Teclat

6è Pas. Informació d'usuari

Informació d'usuari. Qui sou?

Important: L'usuari, amb la contrasenya que ara establiu, serà l'usuari administrador del sistema. Més endavant, aquest usuari serà qui tindrà privilegis per a tasques administratives del sistema.


7è Pas. Preparat per a instaŀlar

Finestra informativa de les dades d'instaŀlació.

Preparat per a instaŀlar

En acabar la instaŀlació, una finestra us informarà que cal reiniciar el PC per a poder iniciar amb el Kubuntu ja instaŀlat al PC.