Guia Ubuntu/Evolution

Correu amb l'Evolution[modifica]

Aquest és un altre programa de gestió de correu bastant popular amb Linux, tot i que no tant com el Thunderbird. (sembla que el Thunderbird li ha pres terreny).

Al Ubuntu GNOME hi bé intaŀlat per defecte, però amb altres versions d'Ubuntu el podreu afegir amb el Centre de Programari de l'Ubuntu o el Gestor de Programari de la vostra distribució Linux. Té un calendari molt útil per a utilitzar com a agenda.

En iniciar Evolution per primer cop un assistent us anirà preguntant la configuració del vostre compte de correu. En aquest cas, Evolution no és tan eficient com ho és Thunderbird, ja que, amb les proves que hem fet nosaltres, Evolution no ha estat capaç d'esbrinar la configuració automàticament. Aleshores, ens ha fet falta tindre a mà tota la configuració per introduir-la manualment. A diferència, amb thunderbird va estar molt més senzill, ja que es va auto-configurar tot solet. Això ho agraeixen molt els usuaris novells amb informàtica.

Si esteu acostumats a l'ús del Outlook, Evolution té la seva interfície gràfica i funcionalitat molt semblant a l'aplicació Microsoft Outlook.

Tal com diu al Viquipèdia:

Evolution o Novell Evolution és un gestor lliure d'informació personal i de treball en grup per a GNOME, desenvolupat originalment per Ximian ara és part oficial de l'escriptori de GNOME. Combina administració de correu electrònic, calendari, agenda i llista de tasques. Forma part del conjunt GNOME Office.


Evolution pot opcionalment connectar-se a servidors Microsoft Exchange utilitzant la seva interfície web i un afegit conegut amb el nom de Connector.

Durant l'any 2004, la companyia Novell va adquirir Ximian.


Evolution inclou algunes característiques com:

   * Connectivitat integrada amb Novell GroupWise.
   * Connectivitat integrada amb Microsoft Exchange.
   * Millores en el tractament de les comptes de correu IMAP.
   * Millores en el calendari que incorpora.
   * Capacitat per a S/MIME.
   * Administració de contactes.
   * Integració amb Gaim.
   * Millor interacció amb l'escriptori GNOME.

- Origen de la informació: http://ca.wikipedia.org/wiki/Evolution_(programa)