Vés al contingut

Guia Ubuntu/Adobe Acrobat Reader

Tal com diuen al wikipèdia:

Adobe Acrobat és una família d'aplicacions d'Adobe Systems, les quals usen el Portable Document Format (PDF) d'Adobe com el seu format de fitxer nadiu.

Les aplicacions per escriptori són:

   Adobe Acrobat Reader, lector.
   Adobe Acrobat Standard, editor.
   Adobe Acrobat Pro, editor.

Adobe Reader està disponible en català des de la versió 9.1.

Adobe Reader a la xarxa converteix pàgines web en arxius PDF, i també permet mantenir la codificació del contingut del text original.

A finals dels anys 1990, el format PDF s'havia convertit en l'estàndard de facto, i els altres formats pràcticament van desaparèixer. Això va produir molts competidors per a Adobe Acrobat, tant programes lliures com de propietat.

Quines opcions tinc amb Linux?

Amb Ubuntu, Linux Mint, Xubuntu i la majoria de distribucions de Linux hi teniu el Visualitzador de documents que ve instaŀlat per defecte i pot obrir pràcticament qualsevol tipus de PDF.

Una altra opció és el OKULAR que també està disponible a la majoria de distribucions de Linux i, a més de poder obris PDFs, també pot obrir altres formats.

També podreu provar el Qpdfview disponible amb Linux.

Però es pot donar el cas que per requeriments d'alguna empresa o documents específics tingueu la necessitat d'instal·lar l'Adobe Acrobat Reader. Per exemple, el que escriu aquest article, he tingut la necessitat d'utilitzar el Acrobat Reader per poder omplir una sol·licitud de feina de la Generalitat de Catalunya d'un amic.

Bé. Per poder instal·lar-ho no patiu que no és gaire difícil. Seguiu aquests passos:

1. Obriu un Terminal i ejecteu les següents ordres.

2. sudo apt install libxml2:i386 libcanberra-gtk-module:i386 gtk2-engines-murrine:i386 libatk-adaptor:i386

3. sudo apt-get install gdebi-core

4. wget ftp://ftp.adobe.com/pub/adobe/reader/unix/9.x/9.5.5/enu/AdbeRdr9.5.5-1_i386linux_enu.deb

5. sudo gdebi Adbe*.deb

Llestos! Ja ho teniu. Si aneu fent proves veureu que les alternatives al Adobe Reader funcionen molt millor. Per exemple per imprimir documents PDF el Okular ho fa molt més ràpid que Adobe. Obrir i tancar documents també és més ràpid amb el Visualitzador de documents d'Ubuntu. Però si us requereixen el Adobe al menys el podreu utilitzar també amb Linux.