Vés al contingut

Guia Ubuntu/Actualitzar a una versió superior

Actualitzar a una versió superior[modifica]

Actualitzar Ubuntu d'una versió a una altra de superior és ben senzill. Si, per exemple, teniu la versió 13.10, i voleu actualitzar-la a la 14.04 heu de seguir les següents pases:

1. Premeu la tecla "Tauler" (la del logo d'Ubuntu, cantonada esquerra superior). O bé premeu la superkey (al teclac, tecla logo windows).

Escriviu: "Gestor d'actualitzacions", tot seguit premeu amb el ratolí sobre la icona d'aquest gestor.

  • Si utilitzeu Gnome, o altres escriptoris semblants a Gnome: "Aplicacions - Eines del sistema - Administració - Gestor d'actualitzacions".

2. Premeu "Comprova" per veure si hi ha disponibles actualitzacions de la versió que teniu instałlada, en cas afirmatiu, instałleu-les. Premeu un segon cop "Comprova" per tal de verificar que les heu instałlat totes. Després, premeu "Actualitza" al costat on diu Nova Versió d'Ubuntu.

3. Una nova finestra us informarà de la nova versió disponible. Premeu "actualitza" i la resta és tan sols esperar que acabi.

Us recordem que, si teniu cap problema, aquí trobareu suport: http://www.ubuntu.cat/

Al apartat "Assistència" hi ha: Llistes de correu, pàgines d'ajuda, fòrum, etc.

Actualitzar a una versió en desenvolupament[modifica]

Per als més valents teniu l'opció d'actualitzar Ubuntu a una versió betta que encara no ha estat llançada oficialment. Si no teniu espera, o simplement voleu ser dels primers en provar quelcom nou, tenint en compte que una versió de prova us pot donar errades, ho podreu fer des del Terminal amb la següent ordre:

sudo update-manager -d

No es recomana de fer-ho amb màquines de producció o treball!!!