Vés al contingut

Guia Ubuntu/A qui va adreçada (Ubuntustudio)

Aquesta guia va adreçada a tota persona que es vulgui iniciar en el sistema operatiu GNU/Linux, fàcilment i ràpidament, però que tingui clar que pensa utilitzar-ne la distribució Ubuntu Studio. Per aquells usuaris que no tenen prou clar si aquesta és la seva distribució és recomanable que comencin per la Guia Ubuntu principal.

Està pensada per a l'usuari més novell en aquest sistema operatiu, per això fa servir aplicacions gràfiques i intuïtives. Amb l'ajut d'aquesta guia, el lector podrà gaudir de tots els beneficis del programari lliure amb l'estabilitat i la potència de GNU/Linux d'una manera senzilla i lliure de virus.

De totes maneres en alguns moments es donarà per descomptat que el lector té algunes nocions sobre programari artístic, o que almenys espera formar-se amb guies complementàries a aquesta, que se centra en el sistema operatiu.

Si cerqueu alguna cosa millor que el que ja coneixeu per a Windows i Mac, probablement heu vingut al lloc equivocat. Aquí no parlem d'eines millors o pitjors, sinó d'eines lliures, algunes millors, d'altres en desenvolupament i d'altres encara molt allunyades dels equivalents amb llicència d'ús restringit (programari privatiu).

El programari lliure no és un aparador de productes sinó un prestatge de textos. Per accedir a un aparador, calen diners per comprar; en canvi, per accedir a un prestatge, només cal el cervell i la curiositat necessària. Aquí oblidareu coses com ara craquejar programes, que a la fi és una manera de renunciar a la vostra llibertat, de contribuir al fet que les eines no lliures siguin les més difoses i, d'aquesta manera, indirectament, contribuir al monopoli del programari privatiu que, encara que no us persegueixi per fer còpies iŀlegals, sí que obliga les institucions públiques, les empreses, els instituts, les universitats, etc. a comprar les llicències.

La informació d'aquesta guia es distribueix sense cap mena de garantia. No podem respondre de la possible pèrdua de dades o de cap dany provocat per l'ús del programari de què tracta aquesta guia. Sempre és recomanable fer còpies de seguretat de les dades importants que tingueu a l'ordinador abans de fer res del que s'ha escrit aquí.