Guia Ubuntu/Índex Xubuntu 11.04/Xarxa

Salta a la navegació Salta a la cerca

Configuració de la Xarxa[modifica]

Per a realitzar aquest tipus de configuracions, caldrà que tingueu certa informació sobre la vostra xarxa. Si disposeu de detecció automàtica (DHCP), o bé IP fixa, Gateway (normalment IP del Router), DNS, etc.

Tindreu accés al gestor de xarxes fent clic a la icona de xarxa que trobareu al quadre superior (al costat de la data i hora). Aleshores, al menú que es desplega, cal fer clic a Edita les connexions.

Conexió xarxa.jpg

Seleccioneu la connexió (potser teniu més d'una targeta de xarxa) que voleu configurar i premeu Edita. Aneu a la pestanya paràmetres IPV4 i, on diu mètode, hi podreu posar els paràmetres de la connexió que us hagi subministrat el vostre proveïdor de banda ampla o, en el cas d'un ordinador en xarxa, segons us indiqui l'administrador de la xarxa.

Conexió xarxa eth0.jpg

Si heu escollit el mètode manual per a introduir les dades de xarxa, també podreu, més avall, introduir les DNS que potser haureu d'omplir depenent de la configuració de la xarxa.

Un cop fet això, ja tindreu xarxa. Per si de cas, reiniciarem si no funciona el primer cop i iniciarem el navegador per a comprovar que la xarxa funciona.

Cal dir què, avui en dia, la majoria de routters subministrats pels proveïdors de banda ampla, no cal fer res. Sovint és endollar i navegar.